Croaziere în Marea Neagră. Reacția turiștilor americani când ajung în portul Constanța


Ultimul update: Duminica 24 Martie 2019 21:18
Data publicarii: Duminica 24 Martie 2019 20:07
Categorie: Stiri Turism

S-a deschis oficial sezonul croazierelor în portul Constanța. Duminică, primii 150 de turişti străini au acostat la noi şi urmează să petreacă aici câteva zile.

Anul acesta sunt aşteptate 21 de nave de croazieră, dintre care două de mari dimensiuni. Acestea din urmă revin după o pauză de 2 ani.

150 de turişti americani au ajuns în portul Constanța în jurul prânzului.

Turistă: „Am fost şi am văzut celălalt capăt al Dunării şi am ţinut neapărat să vin şi în această parte. Ştiu 4 persoane care au mai fost în această călătorie şi mi-au zis că neapărat trebuie să merg, deoarece este o zonă foarte frumoasă.”

Turist: „Ce am mai auzit despre România?! Este o ţară frumoasă, care are o istorie impresionantă."

Turist: „Am o fiică şi o nepoată care sunt foarte bune la gimnastică. Şi ele ştiu de Nadia. Ea este cel mai important ambasador. "

Pe ţărm, oaspețiii au fost aşteptaţi de 4 autocare care i-au plimbat în punctele importante din oraş. Aşa au văzut Cazinoul, Piaţa Ovidiu, Edificiul Roman cu Mozaic, Muzeul de Istorie şi Arhelogie, dar şi staţiunea Mamaia.

Ghid: „Acesta a fost unul dintre cele mai faimoase cazinouri, când era deschis. Exact aşa cum e cel din Monaco, Monte-Carlo. Acum este o proprietate a statului şi urmează a fi reconstituit, dar nu va fi deschis în calitate de cazino.”

Ştefan Andrei Mototolea, director de program vas de croazieră: „Au început din Praga cei mai mulţi dintre ei, au coborât cu autocarul până la Budapesta şi apoi au Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria, România şi aici merg cei mai mulţi dintre ei până la Braşov, o mare parte rămân şi în Bucureşti."

Turistă: „Prima impresie este referitoare la atmosfera de aici. Totul este radiant, e o atmosferă optimistă, chiar pare totul mult mai luminos decât alte locuri în care am mai fost, care mi s-au părut mai deprimante.”

19 dintre navele de croazieră care vor ajunge la noi vor fi fluviale şi doar două maritime. Numărul croazierelor pe mare a scăzut dramatic în ultimii ani, din cauza tensiunilor geopolitice din zona Marii Negre şi a circulaţiei ilegale a migranţilor.

În 2015, de exemplu, 92 de vase au oprit în sezon la noi. În timp ce o navă fluvială aduce cel mult 200 de turişti, una maritimă poate transporta până la 3000. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Un turist a fost prins la Nădlac cu un vietnamez în portbagaj. Ce explicaţie a dat
Reacția unui turist din Coreea de Sud după ce vede clipul de promovare a României
Povestea dramatică a unei turiste în Grecia. A băut într-un bar, după care a orbit
VIDEO PROTVPLUS.RO