Măsura controversată a unei companii aeriene: cei mai săraci pasageri se vor îmbarca ultimii

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Imbarcare in avion
Getty

Compania aeriană British Airways va schimba, din 12 decembrie, politica de îmbarcare. Astfel, pasagerii care își cumpără biletele la cel mai mic preț vor fi ultimii care se vor îmbarca.

Când pasagerul va face check-in-ul, fie online, fie la aeroport, va fi repartizat într-un grup.

„Acest număr (cuprins între 1 și 5), va fi trecut și pe biletul de avion”, se precizează într-un buletin de informare intern al companiei British Airways.

Astfel, dacă pasagerii fac parte din primele grupuri, se vor îmbarca mai devreme. Primii care vor intra în avion vor fi pasagerii care fac parte din Clubul Exclusiv British Airways și cei care plătesc pentru a sta la clasa business. La polul opus, pasagerii care zboară la clasa economic vor fi distribuiți în grupurile patru și cinci și se vor îmbarca ultimii.

„Această strategie este folosită de multe companii din lume. În acest mod, se va simplifica procedura de îmbarcare și pentru pasageri va fi mai clar cât trebuie să aștepte la poartă”, se mai precizează în document.

Un purtător de cuvânt al companiei British Airways a declarat, pentru publicația britanică The Independent: Încercăm constant să îmbunătățim experiența pasagerilor noștri în aeroport. Luna viitoare, vom implementa această nouă procedură de îmbarcare, menită să faciliteze accesul pasagerilor în avioane”.

Măsura a stârnit nemulțumiri printre călători, care susțin că, prin acestă metodă „toată lumea va afla statutul social al celorlalți pasageri, în funcție de grupul în care vor fi repartizați.”

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO