"Mai aveti multe de facut si pareti saraci". Impresiile turistilor straini care au vizitat Constanta

23-09-2012 19:37


Doar 80 de straini din cei peste 3000 care au ajuns cu un vas de croaziera la Constanta au avut curiozitatea sa vada portul si orasul. Din pacate nu i-au amutit frumusetile locului, ba dimportiva. Problema este ca nu sunt primii pe care ii dezamagim.

Cu un gust amar, o turista din Marea Britanie ne-a spus duminica, in putine cuvinte, care este parerea ei despre Romania.

Preferata de familiile regale, de milionarii lumii si de diverse staruri de cinema, ''Queen Victoria'' a acostat in portul Constanta. La bord se aflau trei mii de turisti, in general britanici, olandezi si nemti.

Cativa au iesit pe punte pentru cateva poze, ca sa nu uite ca, in drumul lor de trei saptamani prin Europa, s-au oprit si in Romania. Numai 80 au avut curajul sa viziteze orasul, dar s-au intors extrem de dezamagiti.

"Cred ca mai aveti multe de facut pe aici si pareti foarte saraci. Imi pare rau sa spun asta, dar cred ca daca revin peste 25 de ani poate o sa fie cu totul altfel", afirma o englezoaica.

In zona veche, oaspetii au gasit muzeele inchise si un cazinou mereu in renovare din care se desprind bucati imense de tencuiala. Mai mult, din cauza masinilor parcate pe stradutele inguste, cele doua autocare au ramas blocate in trafic foarte aproape de intrarea in port.

Singurii care au savurat vizita au fost localnicii. De pe mal, au visat cu ochii deschisi ca intr-o buna zi vor avea si ei cateva mii de euro ca sa plece intr-o astfel de excursie.

Din pacate, strainii care au fost dezamagiti de Constanta. Nu sunt nici primii nici ultimii. Acum cateva luni, niste americani au stat la coada la toaleta muzeului de istorie si si-au pasat din mana in mana singurul sul de hartie igienica de la closet.

Dupa o astfel de experienta este greu de crezut ca se vor intoarce la noi.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO