Litoralul, luat cu asalt de turiști: „Este nebunie mare. Se așteaptă și 40 de minute”

×
Codul embed a fost copiat

Pe litoral bucătarii se întrec în preparate din pește pentru cei care vin să vadă marea, iar restaurantele nu duc lipsă de clienți.

După o plimbare pe faleză, în aerul sărat, oamenii abia așteaptă să mănânce la doi pași de valuri.

Pe litoral, cei care au ieșit la plimbare, și-au astâmpărat foamea la restaurante și pescării. În Piața Ovidiu, un local le-a pregătit pofticioșilor un ton de peste 50 de kilograme.

Leon Segal, chef bucătar: „Aici avem un ton adus din Grecia, o rută grea. Trece prin Bulgaria, după aceea prin vamă. Se mănâncă foarte, foarte crud, crud-uscat și când îl facem termin pe grătar sau pe cuptor, foarte, foarte rare. Ăsta este sistemul de gătire."

După ce a fost tranșat tonul, bucătării au preparat tot felul de delicatese.

Citește și
plimbare faleza
S-au ridicat de la masa de Revelion ca să îşi facă selfie cu marea. Faleza, plină de oameni
Ultimele cuvinte ale unor români dispăruți în inundațiile din Spania: „Sunaţi la 112, nu scăpăm din asta”

Cu aceste meniuri diversificate, managerii de restaurant speră să atragă mai mulți clienți în extrasezon.

Ramona Pripas, manager restaurant: „În fiecare weekend aducem diverse specii de pește pe care le cer clienții noștri în mod special. Tonul este într-o măsură mai mare preferat."

Bunătăți s-au găsit și în Portul Tomis. Un bucătar grec, stabilit în România, a gătit creveți și midii la tigaie.

Reporter: „De unde ați venit?”

Turist: „Din Călărași!” 

Reporter: „Ați fost la restaurant?” 

Turist: „Da, am fost aici.”

Reporter: „Ce ați mâncat?”

Turist: „Bineînțeles că pește!”

Și pescăriile din sudul litoralului au fost pline.

Claudiu, ospătar: „Este nebunie mare. După cum vedeți și astăzi este foarte mare agitație. Vine lumea din toată țara. Se așteaptă undeva la 30-40 de minute."

Ana și Marian au venit din Buzău să vadă marea.

Turist: „Ne atrage vremea bună, ne atrage marea și peștele. Mâncarea."

Reporter: „Vă bucurați de vremea frumoasă?”

Turistă: „Da. A fost unul dintre motive pentru care am ales ziua de astăzi.”

Reporter: „Și aici ce ați făcut?”

Turistă: „Am mâncat. Midii."

Și duminică se anunță o zi frumoasă la malul mării.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Imagini horror: drogat și băut, fotbalistul de națională a pierdut controlul BMW-ului și a ucis o fetiță de nouă ani
VIDEO Imagini horror: drogat și băut, fotbalistul de națională a pierdut controlul BMW-ului și a ucis o fetiță de nouă ani
Citește și...
Hotelurile de pe Litoral speră că vor avea şi mai mulţi turişti anul acesta. Cum s-au pregătit
Hotelurile de pe Litoral speră că vor avea şi mai mulţi turişti anul acesta. Cum s-au pregătit

Vremea prietenoasă mişcă lucrurile la malul mării. Foarte multe hoteluri au intrat în reparaţii. Se renovează camerele, sălile de mese, recepţia, dar şi sălile de conferinţe, care sunt închiriate pentru diverse evenimente.

S-au ridicat de la masa de Revelion ca să îşi facă selfie cu marea. Faleza, plină de oameni
S-au ridicat de la masa de Revelion ca să îşi facă selfie cu marea. Faleza, plină de oameni

Pentru că iubesc marea în orice anotimp, sau pentru că în această perioadă este o destinaţie ceva mai ieftină, există şi categoria celor care au dat o fugă pe litoral.

Cum va fi vremea în noaptea de Revelion. Regiunile unde se anunţă cod galben de vânt
Cum va fi vremea în noaptea de Revelion. Regiunile unde se anunţă cod galben de vânt

Îmbrăcaţi-vă bine în această noapte dacă petreceţi Revelionul în stradă. În special în oraşele din zona Moldovei, vântul o să fie greu de îndurat. Din păcate ninsorile lipsesc din peisaj chiar dacă suntem în 31 decembrie.

Cât costă un Revelion pe Litoral. Reacţia unui turist care a intrat în apă
Cât costă un Revelion pe Litoral. Reacţia unui turist care a intrat în apă

Cei care iubesc marea pot petrece un Revelion de neuitat pe litoral. Gazdele au pregătit meniuri sofisticate, petreceri cu spumă, iar vremea frumoasă intră și ea în meniul de Anul Nou.

Recomandări
Un român vrea să dea lovitura în afaceri, după ce a spălat vase în Italia. „Bijuteria
Un român vrea să dea lovitura în afaceri, după ce a spălat vase în Italia. „Bijuteria" ridicată pe terenul casei părintești

După ce a muncit mai bine de 20 de ani în Italia, un bărbat din Jurilovca a revenit acasă și a construit pe terenul casei părintești o pensiune și un restaurant.

„E o luptă împotriva Diavolului!
„E o luptă împotriva Diavolului!". Primul preot care îl apără pe ÎPS Teodosie după decizia BOR. Ce spun mirenii

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, este din nou în centrul unei anchete. Într-un document semnat de Patriarhul Daniel, el este acuzat că nu respectă hotărârile Sinodului și încalcă practicile bisericești.

Cel puțin 5 români ar fi murit în inundațiile devastatoare din Spania. „Nu se poate ajunge la ei, că sunt drumurile rupte”
Cel puțin 5 români ar fi murit în inundațiile devastatoare din Spania. „Nu se poate ajunge la ei, că sunt drumurile rupte”

O româncă stabilită în Spania, într-un sat din zona orașului Valencia, a declarat pentru Știrile PROTV că ar fi cel puțin cinci români care și-au pierdut viața în urma inundațiilor.