8 cladiri si 10.000 de camere, in paragina. Complexul hotelier ridicat de Hitler a fost abandonat la ordinea conducatorului

04-11-2014 16:57


hotel prora

Ceea ce avea sa devina un complex hotelier grandios, cu o capacitate de 10.000 de camere, construit la initiativa lui Hitler, a sfarsit in paragina.

Situat pe insula Rugen, din Germania, hotelul Prora s-a ridicat in perioada 1936-1939 si era menit sa simbolizeze puterea si maiestria arhitecturii celui de-al Treilea Reich, scrie Daily Mail.

Cele opt cladiri distincte nu au fost insa finalizate, iar complexul nu a primit nici macar un turist, intrucat planurile conducatorului s-au schimbat complet.

Vrand sa investeasca mai multe resurse in constructia de avioane de lupta si armament, Adolf Hitler a decis sa abandoneze constructia complexului turistic si sa se reorienteze.

Planul initial era ca hotelul sa adaposteasca 20.000 de soldati germani din armata condusa de Hitler, dar acest lucru nu s-a mai intamplat.

Chiar daca in prezent locul se afla in paragina, planurile autoritatilor presupun renovarea structurii de rezistenta si finalizarea complexului, astfel incat o parte dintre cladiri sa poata fi folosita in circuitul turistic.

Tot autoritatile locale doresc transformarea celorlalte cladiri, din cele 8 ridicate, in adaposturi pentru varstnici, dar si in apartamente de lux.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO