Kazahstanul a decis să se promoveze turistic cu un slogan al lui Borat. "Foarte frumos"

Ultima actualizare: 27-10-2020 14:01
borat

Oficialii din Kazahstan nu sunt încântați de portretul țării făcut în ultimele filme cu celebrul „Borat”, dar consideră că în aceste vremuri de restriște, chiar și publicitatea negativă e bună.

Sacha Baron Cohen, interpretul personajului „Borat”, descrie țara ca fiind murdară, antisemită și plină de incest. În epoca COVID, orice publicitate este bună, spun reprezentanții consiliului de turism, potrivit Yahoo News.

„În vremea COVID, când nu prea sunt turiști, este bine să-ți vezi țara menționată în mass-media”, a declarat pentru New York Times Kairat Sadvakassov, vicepreședintele Consiliului de Turism al Kazahstanului. „Poate că nu în cel mai elegant mod, dar este bine să fii menționat” a spus el.

Descrierea satirică a țării în „Borat” și apoi în „Da Ali G Show” a fost acceptată, cu jumătate de gură, de oficialii din Kazahstan, dar după lansarea producției „Borat Subsequent Moviefilm”, consiliul de turism a luat atitudine.

Dacă inițial oficialul din turism a vrut să treacă cu vederea evenimentul, s-a hotărât să profite pentru o campanie de promovare a turismului în Kazahstan. Împreună cu Dennis Keen, care a locuit multă vreme în Los Angeles, și Yermek Utemissov, au lansat un slogan pe baza filmului și un videoclip de promovare, intitulat „Kazahstan. Foarte frumos”.
S-au realizat patru asemenea videoclipuri de promovare, înfățișând frumusețile naturale, orașele și bucătăria locală.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO