Este cel mai mic sat din Romania, nu are semnal la telefon si nici curent electric. Locul ideal pentru o vacanta relaxanta
Zonele fara curent electric sau semnal la telefon sunt ideale pentru o vacanta relaxanta, departe de agitatia cotidiana.
Un asemenea loc se afla in apropiere de Vama Buzaului, la poalele muntilor Ciucas. Fara sa va sune telefonul, va puteti plimba prin paduri salbatice, pe care civilizatia inca nu le-a distrus.
Iarna, pe drumul care pleaca de la Vama Buzaului spre valea Dalghiului, se aventureaza doar cei care au masini puternice, pentru ca in zona nu ajung utilaje care sa curete zapada. Curajosii sunt insa rasplatiti de peisaje unde civilizatia aproape ca lipseste.
Alegeri 2024
08:09
LIVE TEXT | Alegeri prezidențiale 2024 - prezența la vot. Peste 40.000 de oameni au votat în primele 10 minute
07:29
HARTĂ. Informații în timp real despre alegerile prezidențiale tur 1 - prezență, rezultate
07:24
Poliţia Română, noi precizări în cazul acuzaţiilor USR şi al sancţiunilor date pentru „continuarea propagandei electorale”
07:18
AFP: Alegeri în România - Candidatul extremei dreapta ar putea ajunge la putere
Una dintre atractiile zonei poate fi si satul Dalghiu, probabil cea mai mica localitate din Romania. Are o singura casa si aia nelocuita, insa este marcata regulamentar, cu un indicator la intrare si altul la iesire. Pentru cei care isi doresc confortul unui sejur, exista si cateva pensiuni.
Turist: "In comparatie cu Valea Prahovei, unde este foarte aglomerat, aici avantajul este ca e mai liniste, e mai liber si putem sa ne plimbam cu copiii fara sa ne facem griji de masini."
Putini s-au incumetat sa investeasca in turism, fara curent electric sau semnal la telefon. Cel mai cautat loc de cazare este un canton silvic renovat.
Vasile Dragomir, padurar: "Mergem pana la 40 de locuri aici in sala. Sunt 9 camere a cate doua paturi fiecare. E loc destul, ca multi vin sa se distreze, nu sa doarma in camere."
Cabana poate fi inchiriata cu 500 de lei pe zi, plus motorina pentru generatorul de curent. Iar clientii trebuie sa-si faca singuri focul si mancarea. Si sa fie atenti cand se plimba prin padurile din jur, pentru ca zona este taramul ursilor.
Este bine sa va faceti provizii inainte sa plecati in salbaticie. Nu va ganditi insa la vreun supermarket. Zona este celebra pentru preparatele traditionale si exista destule carmangerii in apropiere, de unde puteti cumpara afumaturi facute ca pe vremea bunicilor.
Marian Onea, proprietar de carmangerie: "Folosim exact condimentele traditionale, piper, usturoi, boia. Afumatoarea e numai cu lemn si rumegus de fag, nu bagam esente de fum."
Cascada Urlatoarea este o oprire obligatorie pentru oricine ajunga in zona. Cele 7 izvoare se desfasoara pe versantul muntelui ca un voal si ofera un spectacol inedit in orice anotimp.
Desi este o zona ascunsa, Valea Dalghiului este tot mai populara, asa ca putinele locuri de cazare se ocupa foarte repede. Insa iernile sunt lungi asa ca mai aveti ocazia si in lunile urmatoare sa va bucurati de peisajele feerice.