Cum a schimbat pandemia profilul turistului din Delta Dunării. Gradul de ocupare e de 100%

Ultima actualizare: 11-08-2020 11:35

Noile condiții de călătorie au schimbat profilul turiștilor care au venit anul acesta în vacanță, în Delta Dunării.

Pentru prima dată în 10 ani media de vârsta a celor care vizitează paradisul dintre fluviu și mare este de 35 de ani. Pentru că mulți și-au luat concediu, în această lună, locurile de cazare sunt ocupate aproape integral, anunță asociațiile turistice.

Turistă: "Tot am auzit că e frumos, din alte părţi şi ne-am dorit să ajungem şi noi.
Reporter: De obicei unde va făceaţi concediile?
Turistă: "Grecia, Cipru, în Cipru în ultimii trei ani"

Andrada Popovici, PR resort 5 stele: "Dacă în ceilalţi ani ne raportăm la peste 40 de ani ani, ei bine de data aceasta vin foarte mulţi turişti tineri, iar media este de 35 de ani. De asemenea, dacă în anii trecuţi veneau pentru o noapte, doua, maxim 3, ei bine de data aceasta petrec chiar şi 7 şi 10 nopţi"

Turiştii care descoperă acum Delta cauta mâncare tradiţională şi experienţe autentice.

Pentru distracţie, mulţi testează bicicleta electrică pe apă. O jumătate de oră de plimbare costa 60 de lei.

Turista: E o experienţă chiar foarte faină, am să mai vin

Alţii prefera caiacul.

Lavinia Miliea, - organizator ture caiace: "Sunt şi mai potrivite pentru Delta Dunării, având în vedere că e rezervaţie şi încercam să promovăm ecoturismul"

Un pachet de patru zile cu plimbari în caiac, cazare la cort și ghid costă în medie 600 de lei de persoană. Pentru trei mese pe zi, doritorii plătesc aproximativ 150 de lei în plus.

Cătălin Tibuleac - Preşedinte asociaţia de promovare a Deltei Dunării: Delta este destinaţia ideală în acest an, în acest moment este ocupată aproape 100%"

În Delta sunt înregistrate oficial aproximativ 8.000 de locuri de cazare, iar alte 4.000 sunt neclasificate, potrivit patronatelor din turism.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO