Cozi kilometrice pe DN1, după ce mii de români au ales să-și petreacă weekend-ul la munte

Ultima actualizare: 10-01-2021 19:56

A nins liniştit la munte, unde românii s-au instalat cu miile în acest sfârşit de săptămână. Îngroziţi la gândul că s-a încheiat vacanţa de iarnă, fetiţele şi băieţii nu s-au dezlipit de pe sănii.

Entuziasmul general a pălit însă la scurt timp în trafic. Eternul DN1 a fost şi rămâne un coşmar.

Nebunia a început după prânz, când turiștii s-au mutat de pe pârtiile de schi ori de săniuş în trafic.

Mașini pe zeci de kilometri, bară la bară, între stațiuni sau altfel spus, lungul drum spre casă. Nu mai este de mirare faptul că mai mult se stă în trafic, decât se conduce, așa cum se întâmplă și acum.

La ora 14, traficul este aproape paralizat. Până în Bușteni, de pildă, aplicațiile de trafic spun că șoferii au de mers 1h30 - pentru doar 10 km.

Odată cu timpul irosit mulţi și-au pierdut şi răbdarea.

Bărbat: "Greu, greu, bară la bară, nu se poate aşa ceva, am stat pe 2 km şi 200 vreo 25 min. Mergem la Bucureşti, cred că facem vreo 5-6 ore."

Nici în staţiuni n-a fost mai aerisit. În Poiana Braşov la ora 11, zeci de schiori aşteptau în acelaşi timp să urce. În Buşteni parcările au fost ticsite. Mulți români au vrut să vadă zăpada care ne-a ocolit de sărbători.

La fel au stat lucrurile şi în Azuga. Peste trei săptămâni elevii vor intra din nou în vacanţă, iar cei mai mulţi aşteaptă cu nerăbdare să se întoarcă la munte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO