Cea mai spectaculoasa atractie turistica din lume este ILEGALA. Cum arata "scarile catre cer"

12-11-2015 11:05

scari

O scara metalica din muntii Ko'olau, din Hawaii, inchisa pentru public, a devenit, pe ascuns, o atractie turistica pentru amatorii de senzatii tari.

Scara Haiku din O'ahu, supranumita si “Stairway to Heaven”, este in topul preferintelor celor pasionati de drumetii. Aflata in muntii Ko'olau, acoperiti de o vegetatie bogata, scara cu 3.922 de trepte conduce catre varful Puu Keahiakahoe.

Constructia, realizata initial din lemn, a fost amplasata in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, pentru ca soldatii sa poata avea acces la o antena radio aflata pe munte. in anii '50, dupa inchiderea bazei militare, scara a trecut in proprietatea Pazei de Coasta, care a decis inlocuirea treptelor cu unele din otel si amplasarea unor rampe in anumite zone.

In prezent, turistii se furiseaza pe traseu inca de la primele ore ale diminetii pentru a nu fi prinsi de politie, insa in cazul in care sunt vazuti, risca o amenda de pana la 600 de dolari sau pana la 6 luni de inchisoare. Tocmai de aceea, un grup de rezidenti din Hawaii, care lupta pentru conservarea ei, isi doresc ca vizitarea scarilor sa fie aprobata de lege, iar taxa perceputa sa fie folosita pentru reparatii.

 

A photo posted by Isabel Cruz (@izzylivin) on

 

A photo posted by danny kukulka (@aklukuk) on

 

A photo posted by Keith Mann (@mannamal31) on

 

A photo posted by Jeremy Grace (@jpgraceology) on

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO