Când se deschide sezonul estival 2019. Noutățile anunțate de hotelieri

09-03-2019 19:10


Pe litoral au fost sâmbătă 24 de grade, aşa că nu e de mirare că au apărut curajoşi care au făcut şi prima baie în mare din acest an. Cei paşnici s-au plimbat însă ore în şir pe faleza Cazinoului, sub razele calde ale unui soare mult aşteptat.

Fericiţi au fost şi pasionaţii de fotografie, care au surprins marea în toată spledoarea ei.

Un temerar nu a mai rezistat frumuseţii unei mări de poveste şi a intrat să facă o baie, chiar dacă temperatura apei era de numai 3 grade Celsius.

Au fost 24 de grade pe litoral după săptămâni în care soarele nu a fost atât de generos. Aşadar, o vreme perfectă pentru turişti, care au tras o fugă aici ca să-I spună marii cât de mult le-a lipsit.

Reporter: "Ţi-a fost dor de mare? Văd că ai încercat-o uşor cu picioarele."

Turist: "Da, e foarte frumos, superb. E vremea perfectă pentru relaxare".

Turistă: "Chiar e o zi superbă în condiţiile în care cam toată săptămâna a fost frig. Abia aştept să vină vara."

Între timp, pe litoral, se lucrează de la nord la sud astfel încât în vacanţa de Paşte şi 1 Mai, totul să fie pus la punct.

Anul acesta sezonul estival se va deschide undeva la jumătatea lunii aprilie atunci când hotelierii anunţă şi primele rezervări. În plus, vom avea încă o mie de locuri de cazare şi asta pentru că în nordul staţiunii Mamaia se deschid în această vară 3 hoteluri de 4 şi 5 stele.

Cele mai multe investiţii sunt în nordul staţiunii Mamaia, dar şi în sudul litoralului. Hotelierii spun că au investit în afacerile lor 50 de milioane de euro. Apar resorturi noi şi se renovează hoteluri care nu au mai fost în circuitul turistic de foarte mulţi ani.

Aurelian Marin, manager agenţie turism: "Vânzările sunt explozive în acest moment şi trebuie să ţinem cont că încă nu s-au dat voucherele de vacanţă pe 2019."

La mare sunt aşteptaţi, la final de aprilie, circa 30.000 de turişti.

VIDEO PROTVPLUS.RO