Au dat marea pe pescuitul in lacurile de langa Bucuresti. Pretul pentru o zi de relaxare in oazele de langa oras
Mii de oameni ai muncii au ajuns joi in minunate oaze de relaxare, la cateva zeci de kilometri de Bucuresti, pe malul apelor.
Inainte sa-si instaleze unditele, pescarii au gasit ceva de facut pentru tot restul familiei - de la plimbari cu poneiul si barca si spatii de joaca pentru cei mici, la restaurante cochete, preferate de doamnele care si-au luat astazi liber de la bucatarie.
Tragem in piept aer oxigenat de iarba proaspat cosita si ne indreptam coloana intepenita de ore lungi la birou. Lasam copiii sa-si consume energia undeva mai in spate, sa nu sperie pestele. Si, eventual, ii plimbam o ora cu barca sau hidrobicicleta. Daca tot n-au obosit, ii urcam si pe ponei. Costa cam 50 de lei, dar, intr-un final, savuram linistea.
Lacul Balotesti se afla la 20 de kilometri de Capitala. Pare alta lume, dar relaxarea in sanul naturii nu exclude confortul. 300 de lei au platit bucurestenii pentru locul de pescuit si inchirierea unei casute cu pat dublu, aer conditionat si frigider.
Dupa un an de munca, in ziua oficiala de odihna, oaspetii au preferat sa-i lase pe altii sa evolueze la cratita.
De la Bucuresti, Cristina si prietenii ei au ajuns cu lansetele la Tancabesti. Norocul orasenilor: s-au trezit tragand la mal un crap de 10 kilograme.
"Am bagat o lanseta si am scos un minciog plin de peste", spune un barbat.
Intre 80 si 100 de lei a costat aici un loc la luciul apei, cu tot cu 5 kilograme de captura incluse. Norocul n-a tras insa la toti, desi toti au asteptat cu interes maxim sunetul magic.
Asa patesc, de fapt, pescarii ghinionisti: scot mai putin din balta si mai mult din buzunar, ca sa ia masa in grup la cherhana.
Ovidiu Parfene, proprietar: "Si aici, la restaurant este tot peste din lac, dar il pregatim noi. Asa s-ar ingramadi toti cu peste lor sa il punem pe gratar si am crea debandada in bucatarie. Ne-ar bate bucatarul".
Bucatarul a fost oricum asaltat, inclusiv de pescari care au venit fara undita. De pilda, Bogdan. "Asa, scurt, in fuga, ca n-avem timp. Eram in drum spre munte si ne-am oprit aici sa mancam o salata de fructe", spune el.
Nota la cherhana a fost intre 60 si 100 de lei de persoana. Cei cu bugetul restrans au ajuns, ce-i drept, sa se sature doar cu privelistea.