Asigurarea specială care vă scapă de probleme dacă distrugeți un obiect la muzeu


Ultimul update: Sambata 29 Iunie 2019 20:20
Data publicarii: Sambata 29 Iunie 2019 18:53
Categorie: Stiri Turism

Dacă plecați în vacanță peste hotare și vreți să evitați neplăcerile, puteți încheia o asigurare specială.

Scăpați, astfel, de plata eventualelor despăgubiri dacă dărâmaţi un obiect de valoare într-un muzeu sau într-un magazin ori vă certați cu cineva și vă solicită daune morale. Statisticile arată că numărul celor care își cumpără polițe în concediu a crescut în ultimii ani.

Ofertele pentru asigurările standard de călătorie diferă de la companie la companie. Majoritatea pornesc de la 10 euro şi includ, în limita a cel mult 50.000 de euro, decontarea asistenței medicale sau a tratamentului stomatologic de urgenţă.

Dacă suferiţi un accident şi sunteţi internat în spital pentru mai mult de 10 zile, puteţi fi vizitaţi de o rudă din ţară, căreia compania de asigurări îi va plăti biletul de avion.

Între timp, minorii vor fi aduşi acasă tot pe cheltuiala asiguratorului. Poliţele se pot încheia personal sau pentru întreaga familie.

Bogdan Andriescu, broker de asigurări: „În Grecia, la o terasă unde eram cu familia şi inclusiv Yorkshire-ul meu, care era legat de piciorul scaunului. A fost atacat de o pisică care era ceva mai mare decât el. Fiul meu a intervenit în acest atac şi s-a ales cu muşcături, zgârieturi. Evident că ne-am dus la cabinetul medical, unde i-au făcut analize şi costurile acestui tratament au intrat pe asigurarea aceasta."

Dacă vizitaţi un muzeu într-o ţară străină şi, din greşeală, atingeţi şi dărâmaţi un exponat trebuie să ştiţi că asigurarea de călătorie cuprinde, pe lângă aspectele medicale, şi o clauză de răspundere civilă. Asta înseamnă că firma de asigurări poate plăti pentru dumneavoastră daunele create în limita a cel mult 5.000 de euro. Dacă exponatul pe care l-aţi dărâmat depăşeşte această valoare, diferenţa o veţi palti din banii personali.

Pentru încă 5 lei pe săptămână, pot fi decontate eventualele daune morale sau materiale solicitate, dacă titularul a fost implicat într-o altercaţie. De asemenea, cei care optează pentru o asigurare suplimentară care implică practicarea sporturilor de sezon vor plăti 30 de euro.

Poliţele de asigurare îi pot ajuta şi pe şoferi, dacă li se strică maşina. Pentru cel mult 80 de euro, aceasta este tractata gratuit până la cel mai apropiat service, în timp ce proprietarul primeşte cazare pe durata reparaţiei. Iar cei care îşi întrerup vacanţă, din motive întemeiate, o pot relua cu banii de pe asigurare.

Marius Epure, broker de asigurări: Asiguratorul îi oferă un voucher, astfel încât după ce situaţia respectivă s-a rezolvat, să-şi poată efectua călătoria rămasă neefectuată."

Dacă sunteţi concediat, vă îmbolnăviţi brusc ori vă pierdeţi documentele şi trebuie să anulaţi vacanţa, cu o primă de asigurare STORNO, valoarea pachetului va fi returnată integral.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Furtunile, în sistemul obligatoriu de asigurare a locuințelor. Ce au observat climatologii
Furtunile, în sistemul obligatoriu de asigurare a locuințelor. Ce au observat climatologii
VIDEO PROTVPLUS.RO
Mlaștini transformate în atracții turistice
Mlaștini transformate în atracții turistice. Cât a costat investiția
Electric Castle, gata de start. Cât costă cazarea pe 5 nopți la o pensiune
Cât a plătit un bărbat pentru o ie, luată din bazarul de pe litoral: ”Făcută unicat"
Gara din România unde angajații CFR te trimit la toaletă în pădure. ”Coborâți în boscheți”
Exercițiu de amploare al paramedicilor și scafandrilor, pe litoral. Ce i-au învățat pe turiști
Au venit la mare să se distreze, însă au dat vremea de toamnă. Ce fac turiștii pe litoral
Teatrul Odeon
Motivul pentru care mai multe persoane s-au urcat pe clădirea Teatrului Odeon. „Libertate”
Reacţia unor turişti australieni când gustă din "mâncarea săracului", la Sibiu
Cernobîl ar putea deveni obiectiv turistic. "Efectul exploziv" al seriei HBO
Hotelierii de la munte au început să investească, pentru a atrage turişti şi vara
Spectacol impresionant cu avioane, la Constanța. Reacția unui copil când urcă într-un elicopter
Tabără de sculptură în loc de infrastructură, într-o localitate declarată recent stațiune