Are cele mai multe trasee pentru biciclete, insa riscul sa te ratacesti e mare. Nu sunt indicatoare, iar GPS-ul nu merge
Vazut din saua bicicletei, Maramures ofera peisaje care iti taie respiratia, insa in acelasi timp si multe neplaceri.
Turistii se plang ca traseele pentru biciclete nu sunt marcate ori sunt prost semnalizate, iar riscul sa te ratacesti este mare. In ciuda dificultatilor, zona este ticsita de oameni dornici sa faca miscare si sa admire intr-un ritm domol frumusetile rurale.
Cu o zi inainte, familia Nistor din Bucuresti, ajunsa pentru prima data in Maramures, a pornit fara harta pe un traseu de munte catre Creasta Cocosului. Oamenii au folosit doar GPS-ul, dar s-au pierdut de cateva ori.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Nicolae Nistor: "Este prima oara cand vin in Maramures. A vrut sotia. Sa ne dam cu bicicleta, sa respiram aer curat si e zona cu cele mai multe trasee pentru biciclete si pentru cei care nu au conditie fizica foarte buna. Din nefericire, nu sunt foarte bune marcate, iar la raspantii lipsesc indicatoarele. Din punctul de vedere al informarii, la prezentarea locurilor stam foarte slab, de aceea sunt dezamagit, pacat ca locurile sunt foarte frumoase."
Mirela Nistor: "Am urcat pe creasta Cocosului si la intoarcere ne-am incumetat sa pornim de unii singuri si chiar intr-o raspantie de drum ne-am blocat. Panourile sunt multe, dar doar stalpii, lipsesc, semne de pietre si copaci sunt foarte putine si tu ca si turist, daca ai pe cine sa suni e bine, noi din fericire am avut niste domni."
Si Raluca a venit in Maramures cu parintii. Desi sta la Paris, de 18 ani in fiecare an isi petrece cocediul in Romania.
Raluca Manea: "Vremea foarte frumoasa, oameni foarte primitori, traseele, usor de facut, le recomand tuturor, ca sunt pentru toate varstele, un singur punct de ameliorat ar fi, macajele."
In rest, oaspetii sunt asteptati cu mese imbesugate stropite cu horica.
Irina Oancea, proprietara pensiune: "Aici avem numai produse locale, pregatite de noi, carnati uscat de vita, carnati crud-ucat de porc, rulada, pastrami de vita slanina, zacusca, mai multe tipuri de branza, horica, nu se pot servi fara un pahar doua de horinca. Deja avem rezervata pt tota perioada iulie-august 90% din capacitate."
Pentru o noapte de cazare cu mic dejun si cina, turistii platesc intre 100-300 lei, insa tariful daca vreti ghid sau bicicleta.