Cum arata cea mai spectaculoasa camera din Muzeul Antipa. Ce nu ai vazut pana acum. VIDEO
Magia unei lumi de mult disparute reinvie in toata splendoarea. Dupa doi ani de santier si o investitie de 13 milioane de euro "Muzeul Grigore Antipa" se redeschide pentru public.
Tehnologia de ultima ora, care imbraca acum colectiile, va transforma dinozaurii, pasarile rare si depozitele de minerale, intr-un nou reper pentru turism.
9 milioane de ani de evolutie se topesc intr-o clipa, in sala centrala. Dinoterium gigantisium a fost descoperit in 1890 si impresioneaza inca prin statura. Are insa concurenta, pentru ca deasupra lui a fost instalat cel mai complex sistem de proiectie video din Romania.
Pe un ecran de 10/6 metri veti vedea cerul cu nori care se misca rapid, anotimpuri in permanenta schimbare si animale care isi vad de viata, exact ca acum 100.000 de ani.
Antipa s-a extins pe trei niveluri - biodiversitatea Romaniei la subsol, Terra la parter, civilizatie la etajul intai. Spatiul menit faunei este primul care te lasa mut de uimire.
Absolut tot ce vezi a avut candva sange rece sau cald. Nu exista animale din plastic.
'Dincolo de spectacol, informatia devine mai accesibila. In fata fiecarei diorama sunt panouri touch screen, unde afli detalii despre fiecare animal.
Deschisa in 1967, pestera artificiala de la Antipa a fost reamenajata si ea in cadrul procesului de renovare prin care a trecut muzeul si arata spectaculos.
Doua milioane de piese - atat insumeaza acum patrimoniul unui muzeu care poate acum concura, tehnic vorbind, cu oricare alt depozitar de marturii din trecut, deschis in lume.
Si se pare ca "materie prima" pentru extindere avem din belsug. Recent, in pestera Coliboaia din Apuseni s-a dezvaluit o parte a lumii de acum zeci de mii de ani. Pana cand si aceasta comoara va ajunge in diorame, bucurati-va de Antipa.
Speram totusi ca, de sambata incolo, nu vom gasi si astfel de marturii, lasate deja de oaspetii contemporani.