Cel mai frumos loc din Romania! Imagini spectaculoase dintr-o lume magica

Grigore Antipa

Lucrarile de modernizare a muzeului bucurestean Grigore Antipa, incepute in urma cu doi ani, sunt aproape de final, publicul urmand a se bucura de noutatile si atractiile costisitoare cu care cladirea de la sosea ii va intampina.

Gandul: "Antipa" devenise, in ultimele decenii, un loc comun pentru a desemna ideea de vechitura, iar muzeul de stiinte ale naturii ce poarta respectivul nume ajunsese nefrecventabil, parand condamnat definitiv la desuetudine. Piesele amalgamate si prezentate plictisitor, lipsa unei comunicari cu publicul, spatiile aglomerate au facut ca un muzeu valoros si interesant in sine sa fie desconsiderat, desi, in momentul in care a fost gandit de Grigore Antipa, la inceputul secolului al XX-lea, era unul dintre cele mai moderne muzee de acest gen din Europa. De doi ani cladirea ce-l adaposteste s-a inchis insa, suferind modificari radicale de conceptie, care au costat aproape 13 milioane de euro, suma alocata de Ministerul Culturii. Directoarea adjuncta a Muzeului Antipa, Ioana Matache, ne-a asigurat ca lucrarile de modernizare au fost efectuate in proportie de 85% si a promis ca la inceputul lui 2011 vizitatorii vor avea din nou acces in muzeu, unde vor fi intampinati, pe langa obisnuitele animale, insecte, schelete sau roci, si de facilitati tehnologice de ultima ora.

Romania Libera: Cum vor evolua principalele conflicte din lume in anul viitor. Ne asteapta al treilea Razboi Mondial? De noua ani, razboiul din Afganistan provoaca din ce in ce mai multe victime, atat in randul militarilor NATO, cat si in randul adversarilor talibani dar, din pacate, si printre civilii afgani. Razboiul din Afganistan, declarat antiterorist de la inceput, a fost declansat in toamna anului 2001, dupa atacurile din 11 septembrie asupra turnurilor gemene din New York, cand SUA au cerut activarea articolului cinci din Carta Aliantei, care spune ca atunci cand un stat membru este atacat, celelalte state membre sunt obligate sa acorde ajutor. In urma atentatelor din 2001, presedintele american George Bush a declarat un "razboi global impotriva terorismului". Cu superioritate militara covarsitoare, Statele Unite, impreuna cu Marea Britanie si alti aliati, au atacat Afganistanul si au alungat regimul taliban.

Evenimentul Zilei: Revelion 2011: In ce club iti faci ultima noapte alba a anului? Petrecerea de Revelion nu se va desfasura nici anul acesta in prea mare austeritate. Distractia dintre ani in Capitala ajunge sa coste, in cluburile de lux, pana la 1000 de euro, mai mult decat un sejur de o saptamana in strainatate, dar exista si variante cu numai 20 de lei. Oferte sunt destule, pentru toate buzunarele, ramane doar sa o alegeti pe cea mai buna. Pentru cei care nu au de investit in petrecerea Revelionului mai mult de 50 de lei si carora le-au mai ramas sarmale si caltabosi de la Craciun, exista varianta clubului Dumars din Regie. Aici, organizatorii serii de Revelion nu ofera un meniu, ci doar bautura, iar pretul de 50 de lei reprezinta intrarea in club si locul la masa.

Jurnalul National: Capra se joaca pe morcovi si castraveti murati O capra simpatica, de criza, am intalnit deunazi la Iasi. Colinda, departe de urs, aproape de sufletul taranului intepenit de frig. "Scapase" printre tarabele cu zarzavaturi, prin­tre patrunjel si cartofi. De fapt, intrase din proprie initiativa in joc pentru a capata un ban cat de cat muncit. Spectacolul se derula cu o zi inainte de Craciun in Piata Nicolina din Iasi. Saracuta tare, imbracata sumar, dar gatita in nelipsita-i beteala, juca si pe un pol sau o legatura de ridichi. Recompensata ca in vremuri de criza, cu cate o legatura subtire de roni, primea, la barter, ceapa sau morcovi. Da, chiar asa, accepta si o astfel de plata! In plus, o mai dureau si ma­selele, intrucat cu o seara inainte stapanul sau (de sub barbia tepoasa), in pauza dintre doua zile de reprezentatie, innoptase direct pe scaunele inghetate ale Garii Iasiului.

Citește și
portofel, agenda, bani, imprumut
Alti bani de la FMI! La ce ne-am inhamat pentru 2011
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Adevarul: Unde se duc brazii dupa Craciun Vanzatorii au supraestimat si in acest an cererea de brazi de pe piata, astfel ca, la fel ca in anii precedenti, pietele marilor orase au devenit depozite improvizate pentru sute si mii de „pomi de iarna" lasati in urma de comerciantii care nu au stiut sa lase la pret.Cei mai multi brazi abandonati sunt, ca de obicei, in Bucuresti. Serviciile de salubrizare din unele sectoare au intervenit in noaptea de sambata spre duminica, astfel ca in multe piete, ieri dimineata era deja curatenie. Nu si in Piata Obor, unde sute de brazi, care costau pana vineri pana la 250-300 de lei, au fost parasiti de vanzatori pe trotuare. Mai multe persoane fara adapost au profitat de situatie, luand in stapanire pomii de iarna, pentru a-i vinde cu 10 lei bucurestenilor care nu au avut timp sa cumpere inainte de Craciun, sau care au asteptat „reducerile finale".

Ziarul Financiar: Care sunt cele mai bune sectoare din Bucuresti pentru cumparaturi. Unde sunt cele 19 hipermarketuri din oras Cele mai multe hipermarketuri din Capitala sunt in sectorul 6, in zona cartierului Militari, unde bucurestenii pot face cumparaturi in 5 hipermarketuri, luand in calcul si unitatea Carrefour din Chiajna, situata la granita dintre Bucuresti si judetul Ilfov, pe autostrada spre Pitesti, potrivit informatiilor centralizate de ZF. La polul opus se afla sectoarele 1 si 5 din Bucuresti, zona de nord, respectiv de sud-vest a orasului, unde se afla cate un singur hipermarket.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Cum ne va afecta la buzunare? Romania a ajuns cobaiul FMI
Cum ne va afecta la buzunare? Romania a ajuns cobaiul FMI

Romania si Letonia par a fi experimente controlate ale teoriei politicii du­re de austeriate. Financial Times considera ca modelul aplicat in Romania e primul pas pentru o eventuala introducere a unor masuri mai severe in Portugalia sau Grecia.

Alti bani de la FMI! La ce ne-am inhamat pentru 2011
Alti bani de la FMI! La ce ne-am inhamat pentru 2011

Romanii vor continua si anul viitor sa indure austeritatea. Scrisoarea suplimentara de intentie aprobata de Guvern marti prevede diminuari de cheltuieli publice, concedieri suplimentare in zona angajatilor bugetului.

Ce patesti daca reclami un politist pentru spaga
Ce patesti daca reclami un politist pentru spaga

Coruptia continua sa supravietuiasca si in cadrul institutiilor care ar trebui sa fie un model pentru societate. Spaga - cunoscuta ca "biletul de intrare" in spitale sau in sectiile de politie, face ravagii si continua sa ne traga in jos.

Recomandări
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei. 

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Putem fi în pericol fără să ne dăm seama când mâncăm aceste alimente. Medicii trag un semnal de alarmă
Putem fi în pericol fără să ne dăm seama când mâncăm aceste alimente. Medicii trag un semnal de alarmă

Un bărbat de 51 de ani din Urlați, Prahova, este în stare gravă la spital, diagnosticat cu botulism - după ce a mâncat pește din două conserve.