Romania de Rusalii: o tara cu "lacatul" pe ea. Cum se distreaza romanii

×
Codul embed a fost copiat

Ne bucuram de sfintele Rusalii atat de tare, incat Romania arata in aceste momente ca o tara cu lacatul pe ea. Spre ciuda celor care lucreaza la patron sau in domenii ce nu suporta pauza, toti ceilalti sunt in vacanta.

Cu putin ajutor din partea soarelui, oamenii au petrecut ore placute prin parcuri, gradini sau la gratare.

De pilda, Iulia. Are numai trei ani, insa ar putea fi oricand ghidul perfect la zoo Baneasa pentru ca stie totul despre animale. La fel ca ea, zeci de copilasi au ramas muti de uimire la vederea maimutelor guralive si a lemurilor mult mai simpatici in realitate ca in desene animate.

In schimb paunii si lebedele negre au fost vedete in parcul Cismigiu. Pe langa plimbarile cu vaporasul prin ecluza, Herastraul a avut si el atractii fel de fel.

Un pusti scos la aer curat va dormi mai bine la noapte. Teoria este valabila si pentru cei mari.

Citește și
Club, animatoare, tineri, distractie
Ziua nu s-au prea bronzat, dar au recuperat noaptea distractia, in cluburile de pe litoral
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

La munte, in schimb au sfarait gratarele sub greutatea micilor si a cotletelor. Cei de fata si-au adus cu ei si un lautar full option.

Dupa atata belsug a fost buna si miscarea. Parcul de aventura de la Brasov a fost arhiplin. De Sfanta Treime, cei mai multi tineri din Brasov au ales tiroliana in locul Bisericii.

Macar a treia zi, a fost cu noroc, pentru romanii amatori de mare, si de soare. Vremea s-a imbunat pe litoral, iar apa s-a incalzit brusc si si-a schimbat culoarea intr-un azuriu ireal. Astfel ca inclusiv Vama Veche arata ca in ilustratele exotice. Cu un astfel de tablou in spate, multi au plecat spre case, cu inima indoita.

Cat sa le faca in ciuda turistilor care au suportat un weekend cu ploi si un cer plumburiu, soarele s-a ivit dintre nori la Vama Veche tocmai in ziua plecarii. Marea a virat din smarald in azuriu, iar statiunea tinerilor liberi s-a transformat intr-un loc de o frumusete rara. Indragostitii s-au urnit cu greu de langa valuri.

Chiar daca luni s-au indreptat spre case, turistii care au avut norocul sa vada tabloul s-au considerat norocosi si au uitat supararea pricinuita de vremea urata din weekend.

Unii, mai temerari, au iesit pe mare sa faca windsurf, sport care poate atrage mii de turisti straini, dar la noi abia isi gaseste cativa amatori. O problema ar fi preturile. Pentru un astfel de hobby, cu banii pentru un curs, unii rezista la mare, in cort, mai bine de o saptamana.

Va place sau nu, la Vama Veche au aparut si...piscinele unde cei cu pretentii au facut plaja la pensiunile de lux. Si la Mamaia, turistii care duminica s-au bronzat in reprize au luat cu asalt nisipul inca de dimineata. Cei cu dare de mana si-au prelungit vacanta cu inca o zi.

Hotelierii si comerciantii spun ca vacanta de Rusalii incepe sa se transforme incet, incet intr-o repetare a celei de 1 Mai si cred ca, in curand, numarul de turisti veniti aici in aceasta perioada va creste de la an la an.

Potrivit autoritatilor, peste 30.000 de oameni si-au petrecut vacanta de Rusalii pe litoral. Cei mai multi au optat pentru pachetele speciale pregatite cu acest prilej, pentru care au platit aproximativ 400 de lei.

Turistii au cheltuit in medie alti 400 de lei, de persoana, pentru mancare si distractie. Cele mai aglomerate statiuni au fost Mamaia si Vama Veche. Cat despre vreme, meteorologii spun ca desi marti, pe litoral vor fi ceva nori, de miercuri soarele va deveni stapan. Temperaturile vor ramane ridicate, iar in acest weekend vor fi si 30 de grade Celsius si 24 in apa marii.

Citeste si:

Fotografia care a facut inconjurul lumii. Vezi al cui este chipul descoperit pe Marte

Terenuri, masini, conturi. Cat de greu credeti ca au dus-o alesii poporului in anul de criza 2010?

FOTO&VIDEO. Au cazut dealuri cu tot cu case. Efectele celui mai recent cutremur din Noua Zeelanda

 

 


 

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Soarele, scump la vedere pe litoral. Turistii s-au bronzat in reprize
Soarele, scump la vedere pe litoral. Turistii s-au bronzat in reprize

Musafirii de pe litoral care nu s-au lasat descurajati de ploile de sambata si si-au spus "poate va fi mai frumos duminica" au avut oarecum dreptate. A iesit soarele si pe strada cu hotelurile lor. Cu raze putine, si in reprize, dar tot a fost ceva.

Ziua nu s-au prea bronzat, dar au recuperat noaptea distractia, in cluburile de pe litoral
Ziua nu s-au prea bronzat, dar au recuperat noaptea distractia, in cluburile de pe litoral

Cluburile de lux din statiunea Mamaia au fost neincapatoare pentru tinerii dornici de un weekend de neuitat. Nici gand de oboseala! Toata lumea a plecat acasa doar la ivirea zorilor.

Zi de septembrie pe litoral. Vacanta de Rusalii, o dezamagire pentru turisti
Zi de septembrie pe litoral. Vacanta de Rusalii, o dezamagire pentru turisti

Weekend-ul prelungit de Rusalii se dovedeste a fi o mare dezamagire pentru romanii cu rezervari pe litoral. Cand s-au trezit au avut senzatia ca incep o zi de septembrie. Nici vorba de bronzat la 22 de grade, iar scaldatul a fost un act de curaj.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.