Vom avea o harta a femeilor gravide din judetul Timis. Vezi cine o cere si in ce scop

05-12-2012 15:16


gravide

 Ministerul Sanatatii vrea sa realizeze in acasta iarna o “harta” a femeilor gravide si a persoanelor care au nevoie de dializa pentru ca, in cazul in care acestea necesita asistenta medicala sa se poata interveni in timp util.

 Prefectul de Timis, Eugen Dogariu, a declarat astazi ca Ministerul Sanatatii vrea sa tina o evidenta a persoanelor vulnerabile pentru a se interveni la timp, pe perioada iernii.

Exista dorinta de a incerca sa preintampinam problemele cu transportul catre spital in cursul sarcinilor si in timpul tratamentului cu dializa. Trebuie sa monitorizam tot ce se intampla pentru a putea interveni in timp util. Anul trecut au fost cazuri in care a trebuit sa se intervina cu elicopterul pentru a ajunge la timp”, a declarat prefectul.

In judet, de acest lucru ar trebui sa se ocupe Directia de Sanatate Publica Timis. “Am primit recomandarile ministerului, insa este foarte greu de realizat aceasta harta. Sunt multe gravide care ajung sa nasca in spital fara a consulta un medic in timpul sarcinii. Noi ne vom consulta si cu primariile din judet, care ar trebui sa aiba o evidenta mai buna” , a declarat pentru stirileprotv.ro/vest, Viorica Dumitru, director al DSP Timis.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO