VIDEO. Povestea lui Jack, uliul salvat de la moarte de cativa tineri, dupa ce a fost lovit de masina

Ultima actualizare: 16-12-2013 06:54

 Caz mai putin obisnuit pentru veterinarii din Arad, care au salvat de la moarte un uliu.

 Pasarea a fost lovita de o masina si cativa tineri au recuperat-o de pe marginea drumului. Dupa doua zile de tratament, Jack, cum a fost botezat, si-a revenit si daca totul merge bine, ar putea fi eliberat in natura.

Jack a devenit rapid pacientul preferat la cabinetul veterinar unde a fost dus. Medicii ii pregatesc cu grija mancarea, ca sa prinda puteri.

Silviu Radu, medic veterinar: "Am luat piept de pui pentru el, pipote si inimi. Dupa doua zile de tratament a inceput sa manance si in scurt timp a inceput sa atace in timp ce mananca, are comportamentul din salbaticie".

Desi nu s-a refacut complet, cand vine vorba de mancare, nimic nu sta in calea uliului.

Jack zacea intins pe marginea drumului cand a fost gasit si, daca nu era dus intr-un cabinet veterinar, nu ar fi supravietuit.

"A fost adus in stare grava, cu contuzii la cap si aripi. Suspiciunea e un accident rutier", a mai spus medicul veterinar care ingrijeste pasarea.

Tot mai multe pasari rapitoare ajung in cabinete veterinare, dupa ce au fost lovite de masini. Cum hrana e tot mai putina pe timp de iarna, pasarile se apropie de lesurile animalelor care au sfarsit pe sosele. Asa ajung victime.

Gabriel Herl, biolog al Parcului Natural Lunca Muresului Arad: "Pasarile care ajung la noi sunt pasari care sunt slabite din cauza lipsei hranei sau din cauza accidentelor rutiere".

Dupa ce sunt tratate, pasarile ajung la Targu Mures , intr-un centru specializat in recuperarea lor. 90 de pasari rare au ajuns in centru anul acesta.

Reka Komaromi, reprezentant centru de recuperare: "Ne ocupam de pasari ranite, din intreaga tara avem solicitari, le tinem in centru pentru reabilitare si daca e nevoie, dam si sfaturi prin telefon."

Dupa ce medicii il vor pune pe picioare, si Jack ar putea ajunge la Targu Mures, alaturi de un soim dunarean si o barza.


 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO