Un zambet pentru o jucarie. Studentii din Timisoara le-au facut cadouri de Craciun copiilor orfani

×
Codul embed a fost copiat

 Studentii si masteranzii de la Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universitatii de Vest au adus zambete pe chipurile copiilor abandonati

 “Un zambet pentru o jucarie”.
Asa se numeste evenimentul pe care tinerii de la Masteratul de Managementul Resurselor Umane din cadrul FEAA, impreuna cu Clubul de Management, sub indrumarea doamnei Conferentiar Universitar Doctor Denisa Abrudan, l-au organizat, pentru a aduce bucurie in sufletele copiilor abandonati.

Scopul acestei actiuni a fost de a aduce o mica bucurie celor de la Casa de Copii Otniel din Mosnita Noua prin construirea unui fond de biblioteca si daruirea de mici cadouri pe care copiii le asteptau.

Seara a fost una magica pentru toata lumea. Cativa elevi de la Liceul de Arta Ion Vidu au cantat colinde, la vioara, iar alti tineri din Ansamblul “Doina Timisului” au dansat muzica populara. La eveniment au participat si studentii ERASMUS din Spania, Italia, Franta, Congo si Portugalia. Toate aceste surprize au fost dedicate copiilor de la Casa Otniel. Momentul mult asteptat a venit spre sfarsitul evenimentului, cand, nerabdatori, cei 23 de copii si-au primit darurile.

Fiecare student si-a jucat rolul de Mos Craciun pentru cate un copil. Le-au oferit cadourile, iar cei mici au fost enorm de fericiti cand au vazut ca au primit exact ce isi doreau. Acesta a fost unul dintre cele mai importante momente ale serii dedicate copiilor ramasi singuri pe lume. Fericirea de pe chipul lor a insemnat mai mult decat niste cuvinte de multumire pentru studentii implicati. Pe parcursul serii, cei 23 de copii au incantat publicul cu un program emotionant de colinde.

Citește și
donatii jucarii
Doneaza o jucarie si fa un copil fericit. Afla unde poti duce jucariile
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Surprize de departe
Cu ajutorul Elenei Vacaru, managerul acestui proiect, doi tineri de 17 ani au primit burse pentru studii pentru o perioada de cinci ani. Acestea au fost acordate de doi oameni cu suflet mare din Norvegia, membri ai fundatiei Agathos.

Kare Gjerde , un om de afaceri, s-a oferit sa sustina financiar un adolescent de la Casa de Copii Otniel, care vrea sa urmeze o facultate. “Sunt onorat sa contribui si sa imi ofer sustinerea pentru dezvoltarea profesionala a unui tanar de la Casa de Copii Otniel din Mosnita Noua, un tanar care este motivat sa reuseasca in viata”, a spus Kare in scrisoarea lui.

Sunt bucuroasa sa am privilegiul de a sustine in educatie un tanar din Romania de la Casa de Copii Otniel, care este studios si care este dispus sa se pregateasca pentru viata profesionala”, a scris Elisabeth Karen Berg, tot din Norvegia.

Casa de Copii Otniel
"Fericirea te face dulce, incercarile te fac puternic, regretele te fac uman, esecurile te fac umil, succesul te face sa stralucesti, dar numai Dumnezeu te face sa continui!

Casa Otniel este locul pe care 23 de copii il numesc "acasa". 

Totul a inceput dupa anul 1989, cand, domnul Adrian Stan si doamna Delia, au avut oportunitatea de a vizita centrele de ocrotire sociala din judetul Timis. In Cunoscandu-i pe micutii abandonati in orfelinate, au descoperit in ochii lor multe nevoi care, cu siguranta puteau fi acoperite. Dorinta arzatoare de a face ceva pentru ei, de a le oferi dragoste si mai mult de atat, un camin, a dus la indeplinirea unui vis care avea sa prinda forma in anul 1999: construirea Casei de copii Otniel.

In cei 13 ani care s-au scurs de atunci, familia s-a marit treptat si a ajuns la 30 de membri. Impreuna au invatat sa invinga toate acele obstacole care le umbreau viitorul si amenintau cursul firesc al vietii. Au invatat sa rada si sa planga impreuna, au invatat sa fie mereu prezenti unul in viata celuilalt.

Cei doi directori ai Casei de copii Otniel din Mosnita Noua au ales sa schimbe destinul care parea a fi scris deja pentru 23 de suflete abandonate. Mai mult de atat, au decis sa ii initieze pe cei ramasi singuri, in lucrurile minunate pentru care au fost trimisi pe aceasta lume.

In ajutorul lor au venit mereu oameni cu suflet mare care i-au facut sa isi duca planurile la bun sfarsit.

Este extraordinar cum oamenii stiu sa fie alaturi unii de altii in situatii in care semenii lor trec prin momente dificile in viata. Multumiri se cuvin acestor oameni de bine pentru gestul lor. Personalitati din lumea academica si cea diplomatica ne-au fost alaturi in aceasta actiune, actiune care a dorit sa celebreze puterea si pofta de viata pe care copii si adolescentii o au in depasirea provocarilor, seara de Gala fiindu-le dedicata in totalitate. O bucurie imensa ne-a produs prezenta alaturi de noi a domnilor profesori care au contribuit la darurile pe care le-am oferit copiilor si aici vrem sa ii mentionam pe: prof.dr. Doina Danaiata, conf.dr. Marius Pantea, asist.dr. Ovidiu Mura si multi altii. Gestul fiecaruia a oferit valoare acestui eveniment si a insemnat mult pentru a reusi in demersul nostru” a declarat doamna Conferentiar Dr. Abrudan Denisa, coordonator al evenimentului.


 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Centrul
Centrul "Cristian Serban" de la Buzias a renascut, datorita unor oameni cu suflet mare

 In urma cu cinci luni, singurul centru din tara pentru tratarea bolnavilor de diabet si hemofilie, a fost mistuit de un incendiu.

Doneaza o jucarie si fa un copil fericit. Afla unde poti duce jucariile
Doneaza o jucarie si fa un copil fericit. Afla unde poti duce jucariile

Pentru ca orice copil are dreptul la copilarie, doneaza si tu o jucarie! Indemnul vine din partea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mures si se adreseaza tuturor persoanelor cu suflet mare.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.