Un german vine anual in Romania pentru un concert caritabil. Vezi metoda prin care alege "artistii"

17-11-2012 14:15


timisoara gospel project

 Bolnavii in faza terminala de la “Casa Milostiviri Divine” primesc in fiecare an o sponsorizare. Banii vin anual, din partea unui cor care realizeaza un concert caritabil de muzica Gospel.


 Timisoara Gospel Project este un proiect inedit in care oricine poate fi artistul de pe scena. Un german vine in fiecare an in Romania pentru a organiza acest concert caritabil, iar metoda prin care formeaza corul este una nemaiintalnita: un anunt cu mesajul “cautam oameni intre 15 si 99 de ani sa cante intr-un cor". Anuntul a adunat in aceasta vara peste 137 de oameni. Dintre acestia, 94 au cantat in fata unei sali pline la Filarmonica Banatul, pentru multi dintre ei fiind primul contact cu scena.

Chiar daca in general se impune o limita de varsta( selectiile incep cu persoane care au implinit 15 ani), la ultimele doua concerte, o fetita de numai noua ani a stat in primul rand al corului. A cantat timp de doua cu ceilalti pentru a alina suferinta bolnavilor. Pana acum, nici o persoana cu o varsta mai mare de 99 de ani nu s-a incumetat sa intre in cor, insa anul acesta o doamna de 70 de ani a urcat pe scena.

Cu totii se reunesc cu o saptamana inainte, sub bagheta dirijorului de ocazie Dominic Samuel Fritz. El vine din Germania pentru a-i pregati pe “viitorii artisti” si pentru a fi sufletul concertului. “Dominic a venit voluntar in 2003 in Romania, dar Timisoara Gospel Project s-a nascut abia in 2005. Atunci a fost primul concert, pe scena au urcat doar zece membri, insa numarul mare de spectatori l-a facut sa repete actiunea si un an mai tarziu. De atunci, in fiecare an Dominic isi lasa treburile din Germania si vine in Romania pentru un concert caritabil”, povesteste Ildiko Csoke, una dintre persoanele care au urcat pe scena la ultimul concert.

Vara aceasta, evenimentul a avut loc pentru prima data la Filarmonica Banatul. Aici sala a fost plina, iar pentru bolnavi s-au strans 13.000 de lei. Alaturi de membrii corului, pe scena au mai urcat si doua soliste de Jazz, Vera Ciocan si Mirela Iacob.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO