Trei barbati, arestati preventiv dupa ce ar fi pacalit zeci de persoane pe internet. Cum procedau


Ultimul update: Vineri 13 Septembrie 2013 06:59
Data publicarii: Marti 10 Septembrie 2013 12:10
Categorie: Timiș
DIICOT | Politia

Politistii din Timis si procurorii DIICOT retinut trei membri ai unei grupari care a pacalit zeci de persoane prin intermediul internetului.

Potrivit anchetatorilor, totul a inceput in 2008, cand cinci persoane au postat pe mai multe site-uri din Germania, anunturi false de vanzare a unor masini de lux, dar si oferte de inchiriere a unor imobile. Acestea din urma erau situate in zone centrale, in marile orase din Germania, iar pretul era unul foarte avantajos.

Ofertele erau publicate de liderul gruparii, un tanar in varsta de 25 de ani din Valcea. Imediat dupa ce erau publicate aceste oferte, suspectii cumparau mai multe site-uri care vorbeau despre anunturi pentru ca totul sa fie mult mai credibil.

Pentru a fi cat mai credibil, suspectul ar fi cumparat mai multe domenii de internet din Anglia, pe care ar fi postat mai multe site-uri, create de el şi de colaboratorii sai, care purtau siglele unor cunoscute firme de curierat, indicand, astfel, in corespondenaa purtata cu victimele, link-uri ce conduceau utilizatorul spre aceste site-uri. (…) Pentru a intrerupe legatura dintre el si partile vatamate, liderul grupului, ar fi creat mai multe identitaţi fictive, care reprezentau proprietari ai imobilelor prezentate spre inchiriere si agenti imobiliari, pe numele carora victimele au transferat sumele de bani reprezentand chiria in avans”, au transmis reprezentantii IPJ Timis.

Pana acum au fost identificate 26 de victime din Germania si una din Romania. Valoarea totala la care se ridica prejudicial este estimate la 80.000 de euro.

Trei dintre cei cinci suspecti au fost arestati prevenitiv pentru 29 de zile. Ei sunt cercetati pentru aderare sau sprijinire a unui grup infractional, introducerea, modificarea sau stergerea, fara drept, de date informatice, in scopul obtinerii unui beneficiu material si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Ceilalti doi suspecti vor primi mandate de arestare in lipsa.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO