Timisorenii care locuiesc in cladiri istorice,nevoiti sa renunte la geamurile termopan.Risca amenzi!

30-08-2013 12:56


bloc, aer conditionat, Bucuresti, pompier

Geamurile termopan si aparatele de aer conditionat de pe fatadele cladirilor istorice din Timisoara trebuie sa dispara. Primaria a inceput o ampla operatiune de identificare a cestora, iar urmatorul pas este notificarea proprietarilor.

O comisie alcatuita din inspectori de la Directia de Urbanism, agenti de la Politia Nationala si de la Politia Locala verifica in aceasta perioada toate cladirile istorice din oras. Printre primele nereguli pe care le-au identificat inspectorii se numara geamurile termopan si aparatele de aer conditionat de pe fatadele imobilelor istorice, lucru interzis de legea privind protejarea acestor monumente.

Proprietarii de locuinte situate in astfel de imobile si care au incalcat legea privind protejarea monumentelor istorice vor fi instiintati ca trebuie sa dea jos de pe fatada aparatele de aer conditionat si sa schimbe geamurile termopan cu unele obisnuite.

In cazul aparatelor de aer conditionat pe fatade, proprietarii trebuie sa stie ca au posibilitatea sa le amplaseze in partea din spate a cladirii. Pentru acest lucru insa, au nevoie de o autorizatie eliberata de primarie.

In cazul in care nu se conformeaza, proprietarii vor plati amenzi care ajung pana la 10.000 de lei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO