Terasele din Piata Unirii vor functiona in “regim provizoral”. Cand incep lucrarile de reabilitare

22-04-2013 14:25


terase piata unirii, timisoara

 Odata cu temperaturile ridicate au aparut si primele terase in Piata Unirii. Incet-incet, fiecare spatiu amenajat pentru activitati comerciale va fi ocupat, insa reabilitarea centrului istoric ar putea afecta regimul de functionare al acestora.

 Consilierii locali vor vota maine, in sedinta de plen, regimul de functionare al teraselor din Piata Unirii pentru vara acestui an. Astfel, proprietarii de terase vor avea inclusa in contract o clauza prin care, in cazul in care constructorii decid sa inceapa lucrarile in Piata Unirii, ei trebuie sa elibereze spatiul pe care l-au inchiriat. Pentru aceasta situatie, primarul Nicolae Robu a inventat o noua expresie: terasele din centrul Timisoarei vor functiona in “regim provizoral”.

“In cazul in care vor incepe lucrari de reabilitare in zona mai sus mentionata, in termen de 15 zile de la instiintarea comerciantilor, terasele respective vor fi desfiintate de catre acestia, in caz contrar vor fi desfiintate pe cale administrativa pe cheltuiala acestora”, scrie in Proiectul de Hotarare.

Pe langa zonele obisnuite unde functionau pana acum terase, in Timisoara vor mai fi amenajate terase pe strada Marasesti, in apropierea Ceasului Floral si in mai multe parcuri din oras.
Patru piete din centrul Timisoarei si zece strazi din aceeasi zona vor intra in reparatii capitale. Acestea vor fi rebilitate, iar o parte dintre ele vor fi transformate in strazi pietonale. Valoarea totala a proiectului este de 70 de milioane de lei, bani proveniti din fonduri europene. Edilii estimeaza ca lucrarile vor demara la sfarsitul lunii mai sau cel tarziu in luna iunie.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO