Temperaturile ridicate, spaima schiorilor, bucuria agricultorilor. Vremea buna, atuul culturilor

Dată publicare: 06-01-2012 16:25
Dată actualizare: 12-09-2012 22:15


Agricultura

Vremea din ultimele zile se poate incadra la primavara devreme sau toamna tarzie. Aceasta, ne spun specialistii, nu poate aduce decat efecte benefice asupra agriculturii in judetul Timis, iar productiile au toate sansele sa creasca considerabil.

Temperaturile ridicate, alaturi de precipitatiile din ultima perioada au ajutat la evolutia culturilor agricole, pe toate sectoarele. “Cele mai favorizate din acest punct de vedere sunt culturile de grau, orz, ovaz, si chiar rapita”, a declarat Tiberiu Lelescu, director al Directiei pentru Agricultura Timis.

Daca vremea va continua cu temperaturi de aproximativ 10 grade, specifice toamnei, vom putea sa ne laudam cu productii foarte mari. “Din ce se arata pana la momentul actual, se pare ca, pentru al treilea an consecutive, vom avea si anul acesta culturi foarte bune”, a adaugat Tiberiu Lelescu.

Singura consecinta negativa care poate deriva din temperaturile anormale poate fi simtita asupra pomilor fructiferi, care pot inmuguri in mijlocul iernii.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO