Sute de felinare vor lumina cerul in “Seara Lampioanelor”,in amintirea celor care au murit de cancer


Ultimul update: Duminica 06 Octombrie 2013 06:40
Data publicarii: Marti 03 Septembrie 2013 09:12
Categorie: Timiș
lampioane

 Peste doua mii de lampioane vor lumina cerul Timisoarei, sambata, 7 septembrie, pentru comemorarea celor care au pierdut lupta cu cancerul. Acest eveniment reprezinta a doua editie a Serii Lampioanelor, organizata de Asociatia Onco-Help.

 Sambata, timisorenii sunt indemnati sa vina in Parcul Rozelor unde vor putea inalta la cer o “lumina pentru cei pierduti”, de la ora 21:30. Pana atunci insa, de la ora 18:00, cei prezenti vor putea participa la work-shop-uri si ateliere de aranjamente florale, ceramica, face-painting si pictura cu nisip colorat.

Radu Sarandan, organizator al evenimentului: „Anul trecut am oferit timisorenilor 1.000 de lampioane, anul acesta vor fi 2.500. Ne dorim ca editia a doua sa depaseasca succesul celei din 2012. Este un eveniment de comemorare, asa ca ne vom aduce aminte de cei care nu mai sunt printre noi. Vrem sa oferim informatii despre aceasta boala celor prezenti deoarece preventia este o activitate foarte importanta a muncii noastre”.

Asociatia Oncohelp asista in fiecare luna aproximativ 800 de bolnavi de cancer. Anual, in Romania sunt diagnosticati cu aceasta afectiune intre 60.000 si 70.000 de pacienti. Centrul de Oncologie al Asociatiei Oncohelp a fost inaugurat in 2009. Existenta lui este motivata de incidenta cancerului care se afla in continua crestere in Timis si are ca scop implementarea serviciilor medicale de calitate care stau la indemana tuturor bolnavilor de cancer.

Situat in partea de vest a Romaniei, centrul reprezinta o alternativa la sistemul existent prin echipa medicala formata din medici primari, specialisti oncologi si medici hematologi cu o vasta experienta in oncologie si hematologie, cat si prin serviciile medicale de specialitate oferite tuturor, fara discriminare.

Asadar, cei carora boala necrutatoare le-a rapit un membru al familiei, un prieten sau o cunostinta sunt invitati sa participe sambata, 7 septembrie, la “Seara Lampioanelor” si sa lanseze in aer cate un felinar zburator in amintirea celor rapusi de cancer.

Evenimentul este organizat de Asociatia OncoHelp si sprijinit de Primaria Municipiului Timisoara, Casa de Cultura Timisoara, Camera Notarilor Publici Timisoara si alti sponsori privati.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO