Strada Closca a fost deschisa circulatiei. Motivul pentru care pista de biciclisti a fost deviata

25-06-2013 14:10


strada Closca, Timisoara

 In urma cu o luna strada Closca era in plin santier, dar acum soferii pot circula din nou pe aceasta, dupa ce a fost reabilitata.

 Strada a fost refacuta complet si redeschisa in sfarsit traficului, insa receptia lucrarilor nu a fost inca realizata intrucat muncitorii mai trebuie sa traseze liniile de circulatie si pistele pentru biciclisti.

Firma care s-a ocupat de santier a avut grave probleme financiare, iar lucrarile au mers incet pentru ca patronii nu mai aveau bani sa plateasca muncitorii si sa cumpere materiale de constructii. Proiectul trebuia finalizat pana la sfarsitul lunii mai, insa acest termen a fost prelungit apoi cu trei luni.
Acum, la o luna dupa incheierea primului termen de executie al lucrarilor, strada a fost deschisa traficului.

Lucrarile la aceasta strada au inceput in 7 mai 2012 si au constat in extinderea carosabilului la patru benzi de circulatie, refacerea trotuarelor si amenajarea de piste pentru biciclisti. De asemenea, au fost plantati 310 pomi, iar pe mai multe fasii de pamant a fost pus gazon.

Proiectul initial a suferit si o modificare notabila. O parte din pista de biciclete care trebuia construita a fost deviata pe o strada din apropiere dupa ce mai multi locuitori din zona au fost nemultumiti ca pista va trece prin fata proprietatii lor si le va bloca accesul in locuinte.

Valoarea totala a proiectului se ridica la suma de 8.8 milioane de lei, bani proveniti din fonduri europene.

Cu o luna intarziere,lucrarile la strada Closca sunt "satisfacatoare".Cand va fi deschisa traficului

Strada Closca este de astazi in santier. Pe drumul spre Sacalaz vom putea circula pe patru benzi

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO