Sofer pe autobuz fara permis. De aproape doi ani transporta sute de calatori fara sa aiba acte

20-01-2012 11:52


autobuz

Zi aparent obisnuita pentru un sofer de autobuz, care transporta 40 de persoane pe itinerariul sau de pe Calea Buziasului, fara a avea insa permis de conducere. Totul pana la un control de rutina al politistilor.

In data de 18 ianuarie, in jurul orei 00:00, in timp ce desfasurau activitati de control si supraveghere a traficului rutier pe Calea Buziasului din Timisoara, politistii au oprit un autobuz.

Urmatorul pas a fost sa ii ceara conducatorului actele pentru legitimare. Au stabilit ca acesta are 41 de ani si este din localitatea Buzias.

Al doilea pas urmat de politisti a fost sa-l verifice in baza de date pe conducatorul autobuzului. Aici, surpriza a fost mare. S-a constatat ca permisul sau de conducere era retinut din data de 30.05.2010, cand politistii din Lugoj i-au intocmit un dosar de cercetare penala pentru ca a fost prins la volanul unei masini, desi consumase bauturi alcoolice peste limita legala.

Explicatia soferului prins fara permis de conducere a fost ca, din motive personale, nu a spus reprezentantilor societatii la care era angajat ca nu are permis auto.

Barbatului i-a fost intocmit un nou dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand permisul de conducere retinut.

Politistii vor continua cercetarile pentru stabilirea conditiilor in care acesta efectua activitati de transport persoane desi avea permisul de conducere retinut din anul 2010 si pentru a afla daca angajatorii cunosteau acest lucru.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO