Sindicalistii din Timisoara ies in strada, cei mai multi insa ca simpli cetateni, nu ca organizatie

19-01-2012 10:01


protest-ziua a 6-a

Preşedintele Sindicatului Spiru Haret Timiş a declarat că, împreună cu colegii de sindicat, participă la proteste atât individual, cât şi ca instituţie.

„Am cerut tuturor membrilor ca atunci când îşi termină orele să vină în Piaţa Operei. Colegii de la Lugoj au ieşit în faţa Casei de Cultură, iar la Timişoara suntem mereu prezenţi la protestele din aceste zile din centrul oraşului în jur de 20-30 de oameni”, a declarat Virgil Popescu, preşedintele Sindicatului Spiru Haret Timiş. Acesta a spus că principala doleanţă a sindicaliştilor pe care îi reprezintă este demisia preşedintelui Traian Băsescu. „Nu s-a pus încă problema unei deplasări masive de oameni, întrucât putem să manifestăm fiecare în oraşul său”, a adăugat Virgil Popescu.

Marius Lobază, secretarul executiv al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) Timiş, a declarat că participă individual la manifestaţii. “Guvernul a anulat orice dialog social şi nu putem promite nimic oamenilor. Când faci o grevă, o faci cu promisiunea că vei negocia ceva, noi cu acest Guvern nu putem negocia nimic acum”, a declarat Marius Lobază. ”Când spun Jos Băsescu, o spun ca cetăţean, când spun Jos Funeriu, o spun ca angajat”, a mai spus Marius Lobază.

Ştefan Gogoşanu, preşedintele Uniunii Sindicale Teritoriale Filiala Timiş a Cartel Alfa, a declarat că împreună cu liderii de sindicat a decis să participe la protestul de ieri, din centrul Timişoarei. “Am recomandat membrilor să vină la proteste ca cetăţeni ai Timişoarei”, a declarat Ştefan Gogoşanu. Potrivit acestuita, sindicatul pe care îl reprezintă nu a organizat mişcarea de protest, ci doar i-a încurajat pe membii să participle în mod paşnic la manifestaţie, alături de revoluţionarii timişoreni. “Suntem nemulţumiţi de pachetul de legi dat anul acesta de Guvern, prin care se încearcă distrugerea mişcării sindicale”, a declarat Ştefan Gogoşanu.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO