Scandal la Colegiul Tehnic de Vest. Profesorii nu vor sa se mute si continua cearta cu primaria


Ultimul update: Duminica 15 Septembrie 2013 07:01
Data publicarii: Joi 12 Septembrie 2013 16:04
Categorie: Timiș
profesori revoltati

 Profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest nu vor sa se mute sub nicio forma din actuala cladire. Mai multi dascali s-au certat astazi cu reprezentantii primariei care au venit sa verifice daca a fost eliberata cladirea.

 In urma cu aproape doua luni, Primaria Timisoara a emis o hotarare de consiliu local care prevede mutarea Colegiului Tehnic de Vest din actualul imobil intr-o cladire in care a functionat Scoala Generala Nr. 9. Locul lasat liber de cei din Colegiul Tehnic de Vest urma sa fie luat de elevii Liceului de Arte Plastice. Profesorii s-au impotrivit acestei mutari chiar din momentul sedintei de Consiliu Local. Ei au actionat in instanta primaria si refuza mutarea pana nu primesc un verdict din partea justitiei.

Astazi, la o vizita a inspectorilor primariei totul a degenerat, iar profesorii s-au certat din nou cu reprezentantii administratiei locale.

“Se incearca sa ne scoata afara cu forta pana cand incepe scoala pe motiv ca cei de la Arte Plastice nu au unde sa isi desfasoare activitatea . Luni venim la scoala si aici incepem scoala cum incepem din ’46. Cei de la Arte isi vor incepe scoala pe trotuar”, a declarat o profesoara de la Colegiul Tehnic de Vest pentru StirileProTV.ro/Vest.

De asemenea, conducerea liceului sustine ca in aceasta vara mai multi elevi si-au retras dosarele cand au auzit ca vor fi mutati intr-o cladire de la marginea orasului.

Cosmin Hogea, directorul Colegiului Tehnic de Vest: “Au venit domnii de la primarie sa vada situatia mutarii Colegiului Tehnic de Vest la Generala 9. Cu ocazia acestei vizite colegii mei si-au exprimat inca o data nemultumirea si faptul ca s-a contestat in contencios administrativ hotararea consiliului local. S-a purtat o discutie mai aprinsa, colegii sunt disperati, o parte din colectivul didactic este disperata si considera ca in momenul in care se muta Colegiul Tehnic de Vest la Generala 9, avand in vedere ca nu exista ateliere specifice unui liceu tehnic, colegiul se va desfiinta. Pe parcursul verii au fost telefoane ale parintilor care cereau retragerea dosarelor de la noi de la scoala. Chiar si astazi am semnat cateva cereri”.

Reprezentantii primariei au plecat in momentul in care au vazut ca profesorii sunt in continuare impotriva acestei mutari.

Mihai Costa, seful Directiei Institutii Scolare, Medicale, Sportive si Culturale din Primaria Timisoara: “Am venit sa ne informam in privinta punerii in aplicare a Hotararii de Consiliu Local si dansii si-au exprimat opozitia fata de aceasta hotarare si acest punct de vedere il vom transmite mai departe”.

Ramane de vazut unde vor incepe scoala din 16 septembrie, atat elevii Colegiului Tehnic de Vest , cat si elevii Liceului de Arte Plastice.

Elevii Colegiului Tehnic de Vest nu scapa de mutare. Robu: “Trebuie sa respectam regulile jocului”
Elevii Liceului de Arte Plastice vor incepe noul an scolar intr-o alta cladire. Unde vor fi mutati
FULLSCREEN
Scandal la Colegiul Tehnic de Vest. Profesorii nu vor sa se mute si continua cearta cu primaria
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO