Rotile curajului se pun in miscare. Vasile Stoica va porni intr-o noua aventura europeana

Dată publicare: 26-07-2013 10:02
Dată actualizare: 29-07-2013 06:56


vasile stoica

Vaslile Stoica, lugojeanul care a cucerit Europa in scaun cu rotile, se pregateste pentru o noua aventura. El va porni duminica intr-o noua expeditie, pentru a cuceri cel mai Nordic punct al continentului.

Lugojeanul are 43 de ani si s-a nascut cu parapareza spastica acuta. Inca de la varsta de un an, cea mai mare parte a timpului a petrecut-o pe patul de spital. Pana in momentul in care a implinit sapte ani, Vasile a suferit nu mai putin de 13 operatii, la ambele membre inferioare. Din nefericire, medicii nu au reusit sa il puna pe picioare. Astfel, a fost condamnat la o viata intr-un scaun cu rotile.

Vasile Stoica trebuia sa porneasca intr-o noua aventura in urma cu aproape o luna, insa autoritatile locale nu s-au inghesuit sa ii sponsorizeze o mica parte din expeditie. Mai avea nevoie de 3.000 de euro, insa aceasta suma a venit cu o mare intarziere, de la Consiliul Judetean Timis.

Pana acum, a facut turul Europei, a inconjurat lumea, iar in 2001 a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a parcurs distanta de 124 de kilometri, in fotoliu rulant, in numai 24 de ore.

Urmatorul traseu pe care va porni Vasile Stoica masoara aproximativ 10.000 de kilometri.

Plecarea va fi duminica, din Lugoj, iar obiectivul pe care vrea sa-l atinga Vasile este cucerirea celui mai nordic punct din Europa, Capul Nord din Norvegia. De la 9:30, pe platoul Casei de Cultura a Sindicatelor, Lugojeanul va porni in calatorie si va fi condus de biciclisti si motociclisti pana aproape de iesirea din oras.

Expeditia lugojeanului va dura aproximativ 2-3 luni, in functie de conditiile meteo si va insuma 11.000 de kilometri. Vasile Stoica va pleca din Lugoj spre Timisoara, apoi pe ruta Ungaria-Slovacia-Polonia-Lituania-Letonia-Estonia-Finlanda-Norvegia-Suedia-Anglia-Belgia-Olanda-Germania-Cehia-Austria-Ungaria-Romania. In cadrul calatoriei va cheltui aproximativ 11.000 de euro, aproape 1 euro pentru fiecare kilometru parcurs.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO