Reabilitarea centrului istoric al Timisoarei tot mai aproape de realitate. In mai incep lucrarile

21-02-2013 14:05

monument piata unirii timisoara

Patru piete din centrul Timisoarei si zece strazi din aceeasi zona vor intra in reparatii capitale. Ele vor fi reabilitate si vor fi transformate in strazi pietonale.

Administratia locala estimeaza ca lucrarile efective vor incepe din luna mai a acestui an. In momentul de fata se pun la punct ultimele detalii pentru licitatia la care s-au inscris sase firme. Valoarea totala a proiectului este de 70 de milioane de lei, bani proveniti din fonduri europene.


Vor fi reabilitate complet strazile Lucian Blaga, Sergent Constantin Musat, Vasile Alecsandri, Florimund Mercy, Eugeniu de Savoya, Francesco Grisselini, Fara Nume 2, Radu Negru, General Praporgescu si Enrico Carusso. De asemenea, in santier vor mai intra si pietele Sfantul Gheorghe, Libertatii, Tarcului si Unirii. Aceste zone vor fi pavate cu piatra cubica, se va lucra la pavimente si mobilier urban. De asemenea, unde este cazul, se va reface alimentarea cu apa, gaz si se va lucra la canalizare.


Este prevazut sa se schimbe piatra actuala. Unele strazi au ca termen de executie sase luni, altele 12, iar cea mai mare perioada de timp va fi pentru reabilitarea Pietei Sfantul Gheorghe, durata este de 18 luni. Se vor deschide sase fronturi de lucru si strategia este urmatoarea: daca se vor gasi vestigii istorice, atunci pana cand se obtine descarcarea arheologica, se va incepe lucrul in alta zona, astfel incat proiectul sa isi poata respecta termenele angajate in cadrul proiectului european”, a declarat primarul Nicolae Robu.


Cat timp zona va fi in lucru, circulatia in zona va fi intrerupta. Centrul istoric al Timisoarei ar trebui sa fie reabilitat in totalitate pana la inceputul lui 2015.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO