Primaria Timisoara vrea sa vanda Turnul de apa din Iosefin. Vezi ce s-ar putea deschide acolo

30-10-2012 15:10


Turn de apa

 Primarul Timisoarei, Nicolae Robu vrea sa creasca veniturile administratiei locale prin vanzarea unor cladiri aflate in proprietatea primariei care nu aduc venituri.

 Edilul a dat ca exemplu Turnul de apa din Iosefin, care s-ar putea transforma intr-un restaurant.

Tranzactia nu se va face foarte usor, viitorii ofertanti trebuie sa respecte un caiet de sarcini foarte bogat. Pentru ca este vorba de un monument istoric, trebuie pastrate elementele arhitecturale actuale ale turnului pentru ca „acestea dau valoare monumentului”, dupa cum a precizat Nicolae Robu.

Primarul Timisoarei a venit si cu o sugestie: viitorul proprietar ar putea transforma turnul intr-un restaurant. „La fel s-a intamplat in foarte multe locuri, inclusiv la Szeged. Cel mai bine se preteaza un restaurant, dar amenajat corespunzator.”

Aceasta idee a edilului vine dupa ce, la inceputul lunii august, alesii locali au aprobat un proiect de hotarare inedit. Conform acestuia, Directia de Patrimoniu a primariei va identifica toate cladirile aflate in proprietatea municipalitatii care nu aduc venituri si apoi va propune vanzarea acestora.

Turnul din Iosefin se afla pe lista monumentelor istorice din Timisoara. Acesta are o inaltime de 52 de metri, iar peste doi ani va aniversa centenarul.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO