Povesti de Craciun din spatele gratiilor.Detinutii au inregistrat CD-uri pentru copiii lor

22-12-2011 11:32


Stau in spatele gratiilor de ani de zile, iar citirea de povesti copiilor lor a devenit demult o amintire. In preajma sarbatorilor insa, au avut ocazia sa fie aproape de familie si sa le dea celor mici cadouri menite sa le aline dorul.

Chiar de departe, copiii detinutilor de la Penitenciarul din Timisoara vor putea auzi o poveste spusa de taticii lor, inainte de a merge la culcare. Astazi, Mos Craciun le-a adus fiilor si ficelor detinutilor, pe langa cateva momente petrecute alaturi de parintii incarcerati, si cate un CD. Zece povesti cititite de cei lipsiti de libertate au fost inregistrate, astfel ca vocea acestora sa umple casele in care ei nu vor ajunge mai devreme de cativa ani.

Proiectul “Poveste de Craciun” se afla la a doua editie si ofera detinutilor prilejul de a inregistra povesti pentru micutii lor si de a se intalni cu acestia pentru a le inmana CD-urile inregistrate.

Pe langa faptul ca detinutii s-au bucurat de cateva ore in compania familiilor care au venit astazi sa ii vada, au avut parte si de alte surprize. Un grup de copii de la Liceul Nikolas Lenau a sustinut un spectacol de colinde, iar spre final, bucuria si mai mare a fost pentru cei care au venit sa-si viziteze taticii: Mos Craciun a venit sa le imparta cadouri tuturor. Totusi, nu pe gratis, pentru ca fiecare dintre ei a trebuit sa spuna cate o poezie Mosului, pentru a-si merita pe deplin darul.

“Organizam aceste eveniment pentru a-i aduce pe copii mai aproape de parintii lor macar pentru cateva momente. Nu e ca la programul de vizite. Aici se simt mai relaxati si se pot bucura altfel de momentele petrecute impreuna”, a spus Ramona Ilies, subinspector al Penitenciarului din Timisoara.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO