Poli Timisoara a mai pierdut un proces la TAS si risca depunctarea

20-01-2012 14:12


poli timisoara

Tribunalul de la Lausanne a dat o decizie definitivă împotriva alb-violeţilor, care trebuie să plătească 700.000 de euro clubului Banik Ostrava.

Cehii de la Banik Ostrava anunţă, pe site-ul oficial, că Tribunalul de Arbitraj Sportiv a dat o decizie favorabilă cehilor, în procesul acestora cu Poli Timişoara.

Cele două cluburi se judecau pentru o datorie neachitată de bănăţeni din vara lui 2008, când Poli l-a cumpărat pe Lukas Magera. TAS a decis ca Poli să plătească grupării din Cehia 700.000 de euro. Este o decizie care nu mai poate fi atacată, iar Poli va fi depunctată dacă nu îşi va achita datoria.

Bănăţenii au mai fost somaţi să plătească 1,2 milioane celor de la Slovan Liberec, pentru Brezinsky şi este posibil ca TAS să mai ia şi o altă decizie împotriva lor. Este vorba de litigiul cu Sepsi.

Banii pe care Poli i-a primit în schimbul lui Curtean şi cei care ar putea veni în club în urma unui transfer al lui Goga, dar şi o infuzie de capital din partea BkP ar putea salva echipa de la depunctare. Daniel Stanciu a afirmat la începutul acestei săptămâni că sunt semnale pozitive din partea patronatului în privinţa achitării datoriilor urgente. „Din câte ştiu, zilele acestea se va rezolva şi problema cu Brezinsky (n.r., datoria de 1,2 milioane de euro către Slovan Liberec), tot în perioada următoare vom încerca să achităm salariile jucătorilor şi alte datorii. Cred că domnul Iancu a făcut un efort, pentru că, vânzându-l pe Curtean, l-a cumpărat pe Rover Cârstea. Cam ce a luat pe Curtean, se duce pe Rover, dovadă că se gândeşte în continuare la viitorul clubului. Totuşi, cred că, dacă nu vom fi sprijiniţi cât mai repede de autorităţile locale, vom avea probleme”, a spus team managerul lui Poli.

Marian Iancu a explicat că Poli nu riscă acum depunctarea, datoria urmând a fi plătită în trei tranşe, până în luna ianuarie a anului viitor. „E o datorie pe care noi am publicat-o pe site-ul oficial, am luat-o în calcul, o datorie reeşalonată, pe care o vom plăti în trei tranşe: martie 2012, iunie 2012 şi ianuarie 2013. Este unul din multele criterii pe care trebuie să le îndeplinim pentru licenţiere. Şi bineînţeles că ne va fi foarte greu şi va trebui să simulăm şi posibilitatea să nu luăm licenţa”, a spus patronul Timişoarei.

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO