Poli, lasata balta de autoritatile locale.Primarul e sceptic in legatura cu asocierea cu clubul

Ultima actualizare: 09-10-2012 01:52
poli timisoara

Rezultatele auditului cerut de CJ Timis au ajuns si la primarie, iar Gheorghe Ciuhandu nu este incantat de ceea ce a citit. Consilierii locali au discutat bugetul pe 2012, iar pentru Poli Timisoara nu s-a alocat niciun ban.

 

Analiza financiară a clubului Poli Timişoara, cerută de Consiliul Judeţean Timiş, a ajuns de aproape o săptămână pe masa lui Constantin Ostaficiuc. Datele nu pot fi însă făcute publice, astfel încât nu putem şti dacă datoriile clubului sunt mai mari sau nu de 4 milioane de euro, sumă declarată de Marian Iancu.

„L-am citit, dar nu pot să dau niciun detaliu legat de audit. Ne vom întâlni la sfârşitul săptămânii cu cei de la primărie şi atunci vom decide ce vom face”, a declarat astăzi preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc.

Un indiciu a dat, totuşi, primarul Timişoarei. Consilierii locali au discutat astăzi bugetul pentru anul 2012, iar pentru Poli nu s-a alocat nimic. Lucrurile s-ar putea schimba, însă doar dacă Poli mai plăteşte din datorii. „N-am alocat către clubul Politehnica niciun leu, acum, dar am păstrat poziţia ca atare, pentru că, dacă vor avea drept de licenţă şi performanţă sportivă, înţelegem să-i ajutăm. Nu vom mai da bani în condiţiile în care nu ştiu să-şi păstreze licenţele, în condiţiile în care nu-şi rezolvă problemele pe care le au cu statul”, a declarat Gheorghe Ciuhandu în cadrul conferinţei de presă de dimineaţă.

Ulterior, Ciuhandu a fost întrebat în cadrul şedinţei de plen de unul dintre consilieri despre audit şi a răspuns astfel: „Am primit de la Consiliul Judeţean un audit, nu pot să îl fac public, l-am citit pe semnătură, dar citindu-l, am hotărât că ar fi mai bine să prevedem cu cifra zero suma pentru Poli. Dacă o să-l citiţi, pe semnătură, poate o să apreciaţi discreţia”.

Iancu: „Nu avem datorii la stat”

Marian Iancu aşteaptă ca autorităţile locale şi judeţene să îi cheme pe conducătorii clubului la discuţii. „Nu avem acces la analiza financiară comandată de Consiliul Judeţean Timiş, deci nu ştiu exact ce scrie în audit. Vom avea discuţii cu autorităţile când se întoarce Chivorchian din Spania sau chiar şi mai devreme, dacă ei ne vor chema. Datoriile sunt de patru milioane şi un pic de euro către terţi, iar la stat am achitat tot”, a spus şeful lui Poli.

Iancu a mai completat că clubul mai are, totuşi, de achitat circa 40 de milarde de lei vechi, însă e o sumă care va fi compensată, pentru că Fiscul trebuie să dea clubului la fel de mulţi bani, reprezentând TVA-ul. „Mai e de compensat la divizare, însă lucrurile evoluează greu. Din 78 de miliarde au mai rămas de compensat 40 de miliarde (n.r., circa 1 milion de euro). Dacă, până la 31 martie, nu se compensează, atunci vom avea probleme cu licenţa. Dar nu va fi cazul, e problema noastră şi ne vom ocupa de ea din timp”, a afirmat Iancu.

Dacă autorităţile locale şi judeţene se pun de acord să intre în acţionariatul clubului, vor fi alocate circa 4 milioane de euro pentru achiziţionarea acţiunilor. În caz contrar, Poli va avea şanse mici să primească licenţa pentru prima ligă, chiar dacă va promova pe teren la finalul sezonului actual.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO