Poli, lasata balta de autoritatile locale.Primarul e sceptic in legatura cu asocierea cu clubul

poli timisoara

Rezultatele auditului cerut de CJ Timis au ajuns si la primarie, iar Gheorghe Ciuhandu nu este incantat de ceea ce a citit. Consilierii locali au discutat bugetul pe 2012, iar pentru Poli Timisoara nu s-a alocat niciun ban.

 

Analiza financiară a clubului Poli Timişoara, cerută de Consiliul Judeţean Timiş, a ajuns de aproape o săptămână pe masa lui Constantin Ostaficiuc. Datele nu pot fi însă făcute publice, astfel încât nu putem şti dacă datoriile clubului sunt mai mari sau nu de 4 milioane de euro, sumă declarată de Marian Iancu.

„L-am citit, dar nu pot să dau niciun detaliu legat de audit. Ne vom întâlni la sfârşitul săptămânii cu cei de la primărie şi atunci vom decide ce vom face”, a declarat astăzi preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc.

Un indiciu a dat, totuşi, primarul Timişoarei. Consilierii locali au discutat astăzi bugetul pentru anul 2012, iar pentru Poli nu s-a alocat nimic. Lucrurile s-ar putea schimba, însă doar dacă Poli mai plăteşte din datorii. „N-am alocat către clubul Politehnica niciun leu, acum, dar am păstrat poziţia ca atare, pentru că, dacă vor avea drept de licenţă şi performanţă sportivă, înţelegem să-i ajutăm. Nu vom mai da bani în condiţiile în care nu ştiu să-şi păstreze licenţele, în condiţiile în care nu-şi rezolvă problemele pe care le au cu statul”, a declarat Gheorghe Ciuhandu în cadrul conferinţei de presă de dimineaţă.

Citește și
Ricketts
Poli Timisoara, umilita de polonezi. Lech Poznan a batut cu 5-0
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Ulterior, Ciuhandu a fost întrebat în cadrul şedinţei de plen de unul dintre consilieri despre audit şi a răspuns astfel: „Am primit de la Consiliul Judeţean un audit, nu pot să îl fac public, l-am citit pe semnătură, dar citindu-l, am hotărât că ar fi mai bine să prevedem cu cifra zero suma pentru Poli. Dacă o să-l citiţi, pe semnătură, poate o să apreciaţi discreţia”.

Iancu: „Nu avem datorii la stat”

Marian Iancu aşteaptă ca autorităţile locale şi judeţene să îi cheme pe conducătorii clubului la discuţii. „Nu avem acces la analiza financiară comandată de Consiliul Judeţean Timiş, deci nu ştiu exact ce scrie în audit. Vom avea discuţii cu autorităţile când se întoarce Chivorchian din Spania sau chiar şi mai devreme, dacă ei ne vor chema. Datoriile sunt de patru milioane şi un pic de euro către terţi, iar la stat am achitat tot”, a spus şeful lui Poli.

Iancu a mai completat că clubul mai are, totuşi, de achitat circa 40 de milarde de lei vechi, însă e o sumă care va fi compensată, pentru că Fiscul trebuie să dea clubului la fel de mulţi bani, reprezentând TVA-ul. „Mai e de compensat la divizare, însă lucrurile evoluează greu. Din 78 de miliarde au mai rămas de compensat 40 de miliarde (n.r., circa 1 milion de euro). Dacă, până la 31 martie, nu se compensează, atunci vom avea probleme cu licenţa. Dar nu va fi cazul, e problema noastră şi ne vom ocupa de ea din timp”, a afirmat Iancu.

Dacă autorităţile locale şi judeţene se pun de acord să intre în acţionariatul clubului, vor fi alocate circa 4 milioane de euro pentru achiziţionarea acţiunilor. În caz contrar, Poli va avea şanse mici să primească licenţa pentru prima ligă, chiar dacă va promova pe teren la finalul sezonului actual.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Poli si-a revenit! Timisorenii au invins cu 3-0 campioana Georgiei
Poli si-a revenit! Timisorenii au invins cu 3-0 campioana Georgiei

Dupa ce au fost desfiintati cu 5-0 de Lech Poznan, alb-violetii si-au luat revansa astazi. Axente a marcat de doua ori, iar Popovici, o data in poarta lui Zestafoni

Poli Timisoara, umilita de polonezi. <b>Lech Poznan</b> a batut cu 5-0
Poli Timisoara, umilita de polonezi. Lech Poznan a batut cu 5-0

Alb-violeţii au încasat o bătaie zdravănă în primul meci din cadrul turneului de la Marbella.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.