Cainii fara stapan din Lugoj au scapat de eutanasiere. Solutia gasita de primarie

Ultima actualizare: 19-01-2014 06:18
Caini

De miercuri, 15 ianuarie, primariile au dreptul legal sa inceapa uciderea cainilor maidanezi. La Timisoara, primele eutanasieri erau programate inca de ieri, dar actiunea a fost amanata in ultima clipa. La Lugoj, insa, niciun caine nu va fi ucis.

Potrivit primarului Francisc Boldea, municipiul Lugoj nu are problema cainilor fara stapan. Aici, sterilizarea maidanezilor a inceput inca din 2008, iar cainii fara stapan s-au imputinat in mod... natural.

In acest moment, in adapostul primariei sunt 271 de caini, iar edilul spune ca exista bani pentru ingrijirea acestora.

Francisc Boldea, primar Lugoj: "Eu consider ca reusim sa tinem sub control situatia cainilor fara stapan de pe raza oraşului. Personal nu sunt adeptul rezolvarii acestei probleme prin eutanasiere, mai ales ca datorita eforturilor pe care le facem incepand din anul 2008 reusim sa tinem sub control inmultirea lor. Reusim de asemenea sa ii tinem in padoc fara eforturi foarte mari si in acelasi timp, periodic, ridicam din cainii care mai apar in cartierele orasului".

La Timisoara eutanasierea trebuia sa inceapa de ieri, insa iubitorii de animale s-au trezit in ultimul ceas si au venit sa adopte animalele fara stapan. De asemenea, reprezentantii organizatiei PetHope au afirmat ca "este inadmisibil si ilegal ca autoritatile timisorene sa inceapa eutanasierea cainilor".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO