"Este inadmisibil si ilegal ca autoritatile timisorene sa inceapa eutanasierea cainilor". Cine spune asta si de ce

Ultima actualizare: 18-01-2014 07:11
Maidanezi

 Asociatia Pet Hope Timisoara considera nejustificata graba cu care conducerea Primariei Timisoara a anuntat inceperea eutanasierii cainilor fara stapan.

 Reprezentantii asociatiei pentru protectia animalelor atrag atentia asupra faptului ca nu exista o hotarare a Consiliului Local cu privire la cuantumul taxei pentru adoptia la distanta a animalelor din adapostul serviciului de ecarisaj, obligatie prevazuta prin lege.

Cei din asociatia Pet Hope mai atrag atentia ca la nivelul primariei nu a fost stabilita o lista a medicilor veterinari care vor participa la eutanasiere.

Potrivit reprezentantilor asociatiei pentru protectia animalelor, legea care permite uciderea cainilor fara stapan poate fi aplicata numai cand toate procedurile legate de eutanasiere au fost realizate, ori in Timisoara, etapele pregatitoare nu au fost realizate.

Ruxandra Bizera, membru fondator al Asociatiei Pet Hope Timisoara „Este inadmisibil si ilegal ca autoritatile sa inceapa eutanasierea cainilor atata timp cat nu au dat ocazia iubitorilor de animale sa-i adopte la distanta, prin faptul ca nu au stabilit cuantumul taxei. Este de asemenea inadmisibil ca eutanasierile sa fie realizate fara ca ONG-urile de profil sa aiba posibilitatea sa desemneze un medic veterinar asistent, in vederea asigurarii corectitudinii procedurii si a eliminarii oricarei suferinte inutile a animalelor”.

Reprezentantii Pet Hope mai spun ca eutanasia nu este nici pe departe singura solutie viabila pentru reducerea numarului cainilor fara stapan, dimpotriva, pe termen mediu-lung aceasta metoda nu va face decat sa creasca numarul cainilor din strada si numarul agresiunilor impotriva cetatenilor timisoreni.

"Asociaria Pet Hope Timisoara condamna vehement decizia autoritatilor locale timisorene de a eutanasia cainii sanatosi fara stapan, pe care o considera nu doar imorala si inumana, ci si falimentara si ineficienta. In egala masura condamnam medicii veterinari care vor realiza eutanasierile si vom sanctiona de cate ori vom avea ocazia practica acestora pe care o consideram ilegala prin incalcarea flagranta a mai multor normative nationale si internationale", au incheiat membrii asociatiei Pet Hope.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO