Opt migranti au fost opriti de politistii de frontiera langa Cenad. Intentionau sa ajunga ilegal in Ungaria, pe camp

17-02-2014 15:36


migranti

 Politistii de frontiera de la Sannicolau Mare au retinut opt persoane din Ucraina si Afganistan care au incercat sa treaca ilegal in Spatiul Schengen.

 S-a intamplat azi dimineata, in jurul orei 05.00. O patrulA de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare a observat cinci persoane adulte si trei minori, care se deplasau pe jos spre Ungaria. Migrantii au fost retinuti la aproximativ 50 metri de de teritoriul statului vecin, pe un camp in apropiere de Cenad.

„In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca persoanele sunt cetateni din Ucraina si Afganistan cu varste cuprinse intre 14 si 45 ani si intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen. Cele opt persoane au declarat ca s-au deplasat cu autoturisme de ocazie pana la Sannicolau Mare si de aici pe jos, peste camp pana in momentul retinerii. Au recurs la aceasta metodă pentru ca nu posedau viza pentru Spatiul Schengen”, a transmis Mihaela Les, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Timis.

Cei opt migranti sunt cercetati acum pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO