O cumplita boala de sange a furat copilaria unui baietel de numai 3 ani si 10 luni

Stefan Tudor Vladimir

Dupa mai bine de jumatate de an petrecuta in spitale, medicii i-au pus lui Vladimir un diagnostic nemilos. Viata lui depinde acum de un transplant de maduva extrem de costisitor, pentru care ar trebui sa plateasca 200.000 de euro.

Stefan Tudor Vladimir are aceleasi bucurii ca ale oricarui copil de varsta lui. Ii plac masinutele teleghidate, jocurile de puzzle, jucariile de plus si desenele animate.

Cu toate acestea, se trezeste in fiecare dimineata intre patru pereti albi si goi…

Inca de la inceputul vietii, Vladimir a avut o roseata in obraji, ca o iritatie care se accentua atunci cand era prea frig, prea cald, cand plangea sau cand era nervos. Acestea s-au transformat apoi in niste bubite maronii albicioase, considerate de catre medici ca fiind o posibila alergie. I-au recomandat un tratament cu ceaiuri naturiste si alifii.
In scurt timp, micutul Vladimir a inceput sa aiba dureri de oase si articulatii. Si de aceasta data, medicii au gasit un raspuns: simptomele sunt specifice cresterii rapide.

Odata cu primele lui zile de gradinita, din primavara anului trecut, Vladimir a inceput sa aiba tot mai des stari febrile. Nu mai mergea la gradinita decat in zilele de luni si marti, intrucat se imbolnavea rapid si restul saptamanii il petrecea acasa.

Citește și
Lectie de viata. Oamenii de afaceri clujeni aduna bani pentru un copil bolnav
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

A venit toamna si starea baietelului s-a agravat. Era mereu slabit, obosit, avea dureri articulare la genunchi, coate si umar. Desi avea deja 3 ani, vroia mereu sa mearga in carucior, si se plangea mereu ca-l doare burtica. Vladimir dormea mai mult dimineaţa si se trezea cu fata umflata.
In octombrie 2011, dupa un set de analize, medicii au descoperit ca micutul sufera de intoleranta la gluten si la lapte de vaca. Acest lucru fiind nestiut, vreme de trei ani si jumatate, Vladimir fusese alimentat normal. A urmat un regim strict.

Doua luni mai tarziu, imediat dupa Craciun, baiatul a fost internat la Spitalul de Urgenta pentru copii Marie Curie, din Bucuresti, fiind suspect de leucemie si diagnosticat provizoriu cu aplazie medulara.

Transferat la Institutul Clinic Fundeni, in 14 ianuarie 2012 a fost supus unor alte investigatii timp de aproape o luna. Aici, a fost diagnosticat cu histiocitoza reticulara multicentrica sistemica, si pentru ca starea lui s-a agravat, a fost mutat din nou la terapie intensiva in Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii Marie Curie.

Splina si ficatul i se marisera, ca rezultat al bataliei purtate de aceste celule, numite histiocite. Acestea distrug celulele bune din sange, apoi din maduva, fiind foarte grav daca ajung la organe sau in oase, unde se infiltreaza si distrug calciul, ceea ce duce la suferinţe puternice de tip reumatismal.
Boala este foarte chinuitoare si evolueaza rapid, iat deznodamantul este fulminant. In 5-6 luni, pacientul poate muri in lipsa unui tartament adecvat.

La sfarsitul lunii februarie, micutul a fost transportat in stare critica cu o Ambulanţa Aeriana la Clinica Universitara din Bonn, Departamentul de Hematologie si Oncologie Pedriatica, unde se afla internat si in prezent in baza unui formular emis de CASMB, care acopera cheltuielile de tratament prin chimioterapie şi terapie substitutiva. Formularul nu acopera insa cheltuielile legate de investigatii si diagnosticare.

Pentru a trece peste aceste crunte incercari si a se bucura din nou de viata, Vladimir Stefan are nevoie urgenta de un transplant de maduva. Familia lui cauta acum cu disperare un donator compatibil.

Procedurile ajung la aproape 200.000 de euro.

Daca v-a impresionat povestea lui Vladimir Tudor Stefan, puteti sa-l ajutati donand orice suma de bani la urmatoarele conturi bancare deschise pe numele STEFAN Gabriel Corneliu, tatal lui Vladimir, la INGBANK, cod swift INGBROBU.
cont in LEI: RO09 INGB 0000 9999 0290 4735
cont in EUR: RO46 INGB 0000 9999 0290 4748

Afla aici intreaga poveste a lui Stefan Tudor Vladimir

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
O boala misterioasa a ucis 19 persoane si a afectat alte 171 in Vietnam:
O boala misterioasa a ucis 19 persoane si a afectat alte 171 in Vietnam: "Ajutor!"

Autoritatile Vietnamului au cerut ajutor Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru investigarea bolii misterioase care a ucis deja 19 oameni si a afectat alte 171.

Lectie de viata. Oamenii de afaceri clujeni aduna bani pentru un copil bolnav
Lectie de viata. Oamenii de afaceri clujeni aduna bani pentru un copil bolnav

„Trebuie sa fac ceva pentru ca baietelul meu sa vada”. Este gandul cu care se trezeste in fiecare dimineata mama unui ingeras de 2 ani si 4 luni. Copilul s-a nascut prematur si are dezlipire de retina la ambii ochi, asa ca abia poate distinge lumina.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. Nu sunt victime | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. Nu sunt victime | VIDEO

O explozie a avut loc, vineri dimineață, la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.  

Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor
Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.