Nicolae Robu face apel la SRI: “Sa se analizeze daca nu sunt interese oculte”. Despre ce este vorba

09-05-2013 13:11

Groapa de gunoi

 “Festina lente”, acesta este modul in care inainteaza licitatia pentru incineratorul de deseuri in valoare de 60 de milioane de euro. Asta pentru ca o firma din Piatra Neamt a cerut in repetate randuri sa fie prelungit termenul de licitare al ofertelor.

 Astazi era ziua in care ar fi trebuit sa fie finalizata licitatia pentru incineratorul de deseuri care produce energie electrica si termica, in regim de cogenerare. Implicit, odata cu incheierea termenului, trebuiau deschise ofertele depuse de doua societati comerciale si stabilirea castigatorului. In ultima zi, suspansul a crescut si o firma din Piatra Neamt a depus cea de-a patra cerere de prelungire a termenului de licitare. Drept urmare, termenul a fost prelungit cu inca doua saptamani, pe motiv ca firma care a depus cererea nu a avut timp suficient sa respecte cerintele din caietul de sarcini.

Conform legii, caietul de sarcini trebuie publicat timp de 52 de zile pe Serviciul Electronic de Achizitii Publice, insa daca unul dintre ofertanti o cere, acesta poate fi prelungit. Caietul de sarcini pentru incinerator a fost publicat pe 24 octombrie, iar de atunci au trecut peste 190 de zile, pentru ca firma din Piatra Neamt a depus mai multe cereri de prelungire a termenului de licitare.

Primarul Nicolae Robu crede ca la mijloc sunt niste “interese oculte”, menite sa aduca prejudicii Timisoarei. Pentru a fi demonstrat acest lucru, el le cere serviciilor secrete sa intervina.

“Vreau sa sesizez public Serviciul Roman de Informatii sa investigheze ce se ascunde in spatele acestor contestatii repetate, care ne impiedica sa realizam acest incinerator. (…) Toate aceste prelungiri aduc pagube uriase pentru ca rata dobanzilor creste. SRI ar trebui sa analizeze daca nu sunt niste interese oculte din partea unora sa ne faca sa realizam acest proiect. Eu doresc, inclusiv, sa actionam in instanta aceasta firma pentru hartuire si pentru boicot ”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Constructia incineratorului valoreaza 60 de milioane de euro, fara TVA.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO