Mos Craciun ocoleste si anul acesta birourile angajatilor din institutiile publice timisene

05-12-2011 09:04


bani

Primele de Craciun au devenit istorie pentru o buna parte dintre timisorenii care lucreaza in sistemul de stat, singurele recompense fiind, anul acesta, cele de la unele sindicate.

Angajatii Prefecturii timisene declara nu primesc niciodata prima de sarbatori. “Noi suntem la bugetul Ministerului, asa ca prime nu se dau niciodata”, a spus Dana Baranga, purtator de cuvant la Prefectura Timis. Cat despre angajatii primariei, subiectul primelor de sarbatori este inca o dilema, intrucat nu se stie daca acestia vor fi recompensati sau nu la sfarsit de an.

La Directia de Finante Publice, subiectul se discuta pe doua planuri. “Daca e sa vorbim de prime de la angajator, acestea nu s-au mai dat de ani de zile, de vreo 4-5 ani. Nu au fost nici fonduri. Noi primim prime numai daca sunt date de lege, nu avem un fond propriu. De la directie este exclus sa luam aceste prime. In schimb, din partea sindicatului, primim ceva cadouri: cozonac sau dulciuri pentru cei cu familii, nu bani. Si acestea tot din cotizatiile oamenilor”, a spus Valentin Moraru, purtator de cuvant.

Nici la Inspectoratul Teritorial de Munca, situatia nu este mai fericita. “Anul acesta nu primim nimic. Acum 3 ani primeam o prima trimestriala, dar acum nu mai avem. Abia ni se dau salariile”, a spus Ileana Tomoiaga, inspector-sef ITM.

Angajatii de la Casa de Pensii, Casa Judeteana de Asigurari, Directia de Sanatate Publica, Aquatim si Colterm nu sunt nici ei recompensati suplimentar odata cu venirea sarbatorilor.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO