Lectia de supravietuire. Fara picioare si fara o mana, o tanara se bucura din plin de viata

×
Codul embed a fost copiat

Desi condamndata de soarta sa isi traiasca tot restul zilelor tintuita intr-un scaun cu rotile, Andreea Cazacu ofera celorlalti un exemplu de lupta cu viata, in fiecare zi.

O lupta crancena, care i-ar fi doborat pe multi altii in locul ei, dar care a transformat-o pe Andreea intr-o luptatoare.

Un accident teribil petrecut in urma cu 7 ani, chiar la varsta majoratului, i-a schimbat cursul vietii pentru totdeauna. Peronul garii din Timisoara a fost locul in care parca un blestem s-a abatut asupra ei, si un accident stupid a facut ca dintr-o persoana perfect sanatoasa, sa ramana fara ambele picioare si o mana. Era o zi de vara, in care astepta trenul, sa mearga acasa, in localitatea Giarmata. Intr-o clipa de neatentie, ghiozdanul a fost agatat de tren si in cateva secunde a ajuns sub rotile acestuia, pe sine. Isi aminteste doar ca s-a trezit dupa cateva zile, pe patul unui spital, iar medici ii dadeau prea putine sperante de supravietuire. Se prefigura atunci pentru Andreea o viata in care i-ar fi fost aproape imposibil sa razbeasca. A demonstrat insa ca viata bate filmul, iar povestea ei are un final fericit.

Contabil, logodita, si mai insetata de viata ca niciodata

Am intalnit-o pe Andreea acum cateva luni. A implinit 25 de ani si vorbeste degajat despre ce i s-a intamplat. Nicio intrebare nu pare sa o incomodeze. Isi aminteste ca, imediat dupa ce a devenit constienta de ce i s-a intamplat, a hotarat sa paseasca intr-o lume noua, o lume in care era pregatita sa ia viata de la inceput. Practic, a invatat sa isi reconstruiasca o alta lume, si pentru ca a fost la un pas de a-si pierde viata, o pretuieste acum ca pe un dar, de care se bucura zi de zi. Suportul familiei si al prietenilor a fost ca o mana cereasca in perioada de recuperare, iar in scurt timp a reusit sa duca o viata aproape normala. Si-a luat examenul de bacalaureat, s-a angajat, iar acum tine contabilitatea primara pentru mai multe firme din Giarmata.
Se considera o persoana fericita si norocoasa, si nu vrea sa stea locului o clipa. In fiecare zi dupa programul obisnuit de munca, ia cursuri de calculatoare si limbi straine. Nu rateaza nimic din ce ar face orice fata de varsta ei. Este cocheta, are grija de ea si se machiaza, merge in cluburi, si asteapta cu ardoare vara, pentru a se bucura din plin de zilele insorite si de plaja. Un detaliu aparent banal pentru o tanara de 25 de ani, demonstreaza inca o data dorinta arzatoare a Andreei de a trai ca un om normal. Chiar daca are o singura mana, unghiile sunt tot timpul date cu lac.

Citește și
cancer
O sansa in plus pentru femeile care au cancer de san. Ce recomanda specialistii chinezi
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

O poveste de dragoste fara cusur
Viata i-a fost insa schimbata radical din ziua in care l-a cunoscut pe Radu. S-au “intalnit” virtual, pe internet, au urmat apoi lungi discutii, iar in momentul in care s-au intalnit, dizabilitatile ei nu l-au impedicat pe tanar sa se indragosteasca nebuneste de ea. El este profesor, si chiar daca locuieste in Arad, face naveta la 2-3 zile, de aproape 3 ani. Impreuna au batut tara in lung si in lat si au vizitat numeroase orase din lume. Au acum si planuri de casatorie, insa fericirea lor ar fi completa daca Andreea ar putea merge spre altar fara sa se ajute de scaunul cu rotile. Pentru asta are nevoie de doua proteze, insa suma de bani necesara pentru cumpararea lor si pentru operatii este una mult prea mare, pentru posibilitatile lor financiare. Andreea viseaza insa cu ochii deschisi la ziua nuntii sale si la rochia de mireasa. Si mai are un vis: sa escaladeze un munte. Bineinteles, alaturi de Radu.

Daca v-a impresionat lectia de viata a Andreei, o puteti ajuta donand orice suma de bani la unul dintre conturile bancii ING:
Pentru donatii in lei: RO18INGB000099901925261
Pentru donatii in euro: RO08INGB000099901956675

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
A supravietuit unui accident cumplit, folosind o metoda considerata paranormala.
A supravietuit unui accident cumplit, folosind o metoda considerata paranormala. "Este un miracol"

O femeie de 56 de ani spune ca a supravietuit unui grav accident rutier datorita unui adevarat miracol.

O sansa in plus pentru femeile care au cancer de san. Ce recomanda specialistii chinezi
O sansa in plus pentru femeile care au cancer de san. Ce recomanda specialistii chinezi

Femeile au un motiv in plus sa consume din abundenta brocoli, varza si conopida. Un studiu efectuat in China arata ca o dieta bogata in legume crucifere mareste sansele de supravietuire in cazul celor care sufera de cancer mamar.

Recomandări
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor

Traficanţi români de persoane, condamnaţi în Marea Britanie. Sub paravanul unei afaceri de „leasing de personal”, aduceau muncitori din România şi îi exploatau.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.