Kurt Elling, castigator al premiului GRAMMY, vine la Festivalul de Jazz din Timisoara

04-04-2013 16:01


Kurt Elling

 Artistul care a castigat in 2009 premiul GRAMMY pentru cel mai bun album vocal de jazz va concerta la Timisoara. Este vorba despre Kurt Elling, un solist care a fost invitatul special al primei cine a lui Barack Obama in calitate de presedinte al SUA.

 Kurt Elling va urca pe scena din Piata Victoriei, pe 6 iulie, de la ora 21:30, in cadrul Festivalului Jazz TM. Artistul are o performanta impresionanta: de-a lungul carierei solo a lansat 10 albume, iar toate acestea au fost nominalizate la premiile GRAMMY. In 2009, acesta a reusit sa obtina distinctia pentru cel mai bun album vocal de jazz. Repertoriul sau include atat piese proprii, cat si interpretari ale altor piese deja consacrate.

Cel mai nou material discografic lansat de artist se numeste „1619 Broadway – The Brill Building Project” si a aparut in 2012. Contine 11 piese si a fost inregistrat in doar trei zile, in perioada 3 – 5 mai a anului 2012. Si acest album a fost nominalizat la premiile GRAMMY, insa a pierdut premiul, in favoarea lui Esperanza Spalding.

Kurt Elling este al doilea artist de talie internationala care va canta la festivalul Jazz TM, primul nume anuntat fiind Richard Bona.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO