Incepe licitatia pentru reabilitarea tramvaielor.Ce dotari vor avea mijloacele de transport in comun

Dată publicare: 06-11-2013 11:58
Dată actualizare: 09-11-2013 07:06


tramvai ratt

Nu vom avea tramvaie noi in 2014, insa cele existente deja in Timisoara vor fi reabilitate. In urmatoarele zile va incepe licitatia pentru modernizarea tramvaielor, iar reprezentantii primariei au hotarat deja ce dotari vor avea mijloacele de transport.

In momentul de fata nu exista un numar exact de tramvaie care vor beneficia de reabilitare. In caietul de sarcini, reprezentantii Primariei Timisoara au precizat ca va fi modernizat minimum un tramvai, iar numarul maxim de mijloace de transport in comun ce ar putea fi reabilitate se ridica la maximum 30. De asemenea, plata se va face in functie de fiecare serviciu si fiecare dotare adusa tramvaiului, astfel ca nu exista o suma totala stabilita.

Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei: “Am trimis documentatia catre ANRMAP (n.r Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice). Urmeaza ca acest caiet de sarcini sa fie publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice in perioada imediat urmatoare. Forma de achizitie este de acord cadru, pe patru ani, perioada in care va fi reabilitat un numar maxim de 30 de tramvaie, cu toate facilitatile din punct de vedere al confortului”.

Potrivit viceprimarului, mijloacele de transport reabilitate vor avea aer conditionat, incalzire in scaune, camere video si caroserii noi. Din mijloacele de transport existente care vor fi rehabilitate, va ramane intact doar sasiul, care are o durata de viata de peste 50 de ani.

Dupa ce licitatia va fi publicata pe SEAP, firmele interesate au la dispozitie aproape doua luni sa isi depuna ofertele. Practic, vom cunoaste o firma castigatoare cel mai devreme in luna februarie, pentru ca dupa depunerea ofertelor urmeaza evaluarea acestora, precum si depunerea contestatiilor.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO