Inainte de a fi operat, barbatul de 300 de kilograme trebuie sa urmeze un regim strict. Ce spun medicii timisoreni

Ultima actualizare: 09-03-2014 07:03
robert

 Barbatul de 39 de ani din Pascani, care cantareste peste 300 de kilograme, a ajuns la Spitalul Judetean din Timisoara iar medicii il vor supune, timp de o saptamana, mai multor investigatii.

Specialistii spun ca si sedentarismul, dar si faptul ca nu s-ar fi abtinut deloc de la mancare, l-au facut pe Robert sa ajunga in aceasta situatie extrema. Deocamdata nu il vor opera pentru ca, pe primul loc este dieta extrem de stricta.

Robert Cogean spune ca a trecut cu bine peste prima noapte petrecuta in Spitalul Judetean din Timisoara si ca e pregatit sa faca fata atat regimului strict, cat si interventiei.

Prin acest regim strict, chirurgii de la Timisoara spera ca ficatul lui Robert, care momentan cantareste in jur de 20 de kilograme, sa se micsoreze, pentru a fi posibila operatia de micsorare a stomacului. In timpul operatiei, chirurgii vor fi nevoiti sa ridice ficatul, pentru a ajunge la stomac. 

Ciprian Duta, medic chirurg la Clinica de Chirurgie II a Spitalului Clinic Judetean de Urgente Timisoara: "Nu inseamna ca, odata facuta interventia, acest pacient a scapat de spitalizare. Inseamna ca incepe un razboi in care modelarea corporala ulterioara este o lupta".

Problemele lui Robert au inceput in 2000, cand a urmat un tratament antidepresie si a inceput sa ia haotic in greutate. Situatia lui a ajuns una disperata si se gandeste in fiecare clipa ca nu mai apuca ziua de maine. Zace la pat, se sufoca in somn si are des atacuri de panica. Costurile tratamentului se ridica la 15 mii de euro si vor fi suportate integral de Spitalul Judetean Timisoara.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO