Haine, bani si conserve pentru sinistratii din Serbia. Ajutoarele se strang la bisericile si manastirile sarbe din Banat

19-05-2014 12:26


 Cele mai mari inundatii din istoria Balcanilor au ingenuncheat tara vecina, Serbia.

 Aproape 20.000 de persoane au fost nevoite sa-si parasesca in graba gospodariile, in vreme ce autoritatile au decretat in intreaga tara stare de urgenta.

Au fost zone in care s-au inregistrat chiar si 200 de litri de precipitatii pe metru patrat, iar raurile care s-au umflat, au facut prapad.

Impresionati de drama prin care trec mii de familii, romanii din Vestul tarii s-au mobilizat sa stranga ajutoare pentru vecinii nostri din Serbia, aflati in suferinta.

La initiativa Epscopiei Sarbesti din Timisoara, romanii sunt chemati sa fie alaturi de prietenii din Serbia, greu incercati de inundatii. Familii intregi au pierdut totul si au fost evacuate din zonele inundate. Oamenii au ramas doar cu hainele de pe ei, astfel incat, orice ajutor, le poate fi de folos. Campania de colectare de fonduri se desfasoara pana in 8 iunie.

Pana acum, s-au strans bani, conserve, haine si sticle de apa. Cei care vor sa doneze lucruri sau bani pentru sinistratii sarbi, o pot face la oricare dintre cele 55 de biserici si cinci manastiri ortodoxe sarbe din intreg Banatul.

Bilantul teribil al inundatiilor din Balcani, cele mai grave din ultimii 120 de ani. Romania trimite ajutoare sinistratilor

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO