Horia Colibasanu a pornit in drumul spre o noua premiera.Alpinistul vrea sa cucereasca Varful Everest fara oxigen suplimentar

Ultima actualizare: 29-03-2014 06:58
Horia , aeroport

 Horia Colibasanu, alpinistul roman cu cele mai bune performante la altitudine extrema, a plecat pe 25 martie spre Kathmandu, capitala Nepalului.

 Expeditia Everest Summit 2014 (aprilie-mai) are ca obiectiv final atingerea varfului Everest (8.848 m) din masivul Himalaya, in stil alpin - fara oxigen suplimentar si ghizi (serpasi).

Din cele peste 5.650 de ascensiuni reusite ale Muntelui Everest, doar 173 au fost realizate fara oxigen suplimentar, adica 3%, potrivit lui Eberhard Jurgalski, o autoritate in domeniu. Horia isi propune sa includa Romania pe lista scurta a natiunilor cu aceasta performanta.

Horia va face echipa cu slovacul Peter Hámor (cu zece varfuri de 8.000 m in palmares), unul dintre cei mai buni alpinisti din lume la ora actuala. Cei doi vor aborda Vf. Everest pe ruta nordică, prin Tibet (China).

O ascensiune reusita a Muntelui Everest, fara oxigen suplimentar, ar insemna o noua premiera a lui Horia Colibasanu, a sasea, pentru Romania. Horia este singurul roman care a reusit ascensiunea varfurilor Annnapurna, K2 si Dhaulagiri, trei din Top5 varfuri mortale din lume.

Toate ascensiunile lui Horia au fost realizate fara oxigen suplimentar si fara serpasi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO