Gunoiul din Timis va fi depozitat doar la Ghizela. Sase gropi de gunoi vor fi inchise

28-01-2013 12:58


Gunoi

 Toate firmele care se ocupa cu colectarea gunoiului in judetul Timis, vor fi obligate de la 1 februarie sa depoziteze deseurile in deponeul de la Ghizela.

 Sase dintre gropile de gunoi existente pana acum in judetul Timis vor fi inchise de la 1 februarie si vor intra intr-un proces de ecologizare. Astfel ca, singurul loc unde vor putea fi duse deseurile fi deponeul de la Ghizela, care a fost amenajat din fonduri europene. Firmele de salubritate care nu se vor conforma, vor fi sanctionate cu amenzi sau vor ramane fara autorizatie de functionare.

La ora actuala, groapa de gunoi de la Ghizela este functionala. In prima jumatate din 2012, circa 20% din gunoiul judetului Timis era depozitat acolo, iar in ultimele luni ale anului s-a ajuns la aproximativ 35%. De la 1 februarie absolut toate deseurile vor fi depozitate acolo, deja am informat operatorii care se ocupa de salubrizare, ce sanctiuni risca daca nu se conformeaza”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin.

Cele sase gropi de gunoi care vor fi inchise, vor intra intr-un proces de reamenajare. Astfel ca, in primavara vor incepe lucrarile de ecologizare a terenurilor. Lucrarile vor dura timp de 20 de luni, iar autoritatile judetene spera ca acolo vor amenaja terenuri de pasunat.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO