Firma de ecarisaj va raspunde in cazul timisorenilor atacati de maidanezi.Regulament nou pentru problema cainilor fara stapan

Ultima actualizare: 21-03-2014 07:00
adapost canin

 Odata cu expirarea contractului pe care Primaria Timisoara il avea cu societatea care se ocupa cu adunarea de pe domeniul public maidanezilor, firma Danyflor, municipalitatea a intocmit un nou regulament pentru gestionarea cainilor fara stapan.

 Noul regulament cuprinde atat reguli vechi, dar si cateva noi. Una dintre noile reglementari este cea potrivit careia Primaria Timisoara se scapa de orice raspundere in cazul in care o persoana este muscata de un maidanez. Noul regulament prevede ca societatea de ecarisaj contractata sa se ocupe de problema cainilor maidanezi „sa plateasca despagubiri persoanelor fizice pentru traumele suferite din cauza agresiunii cainilor fara stapan de pe domeniul public al Municipiului Timisoara, stabilite prin hotarari ale instantelor de judecata definitive si irevocabile”. (Art.65 din regulament).

Conditiile in care vor fi tinuti cainii ajunsi in adapost

Operatorul serviciului pentru gestionarea cainilor fara stapan are obligatia sa asigure tuturor cainilor din adapost, conditii de cazare, hrana si apa (hrana de trei ori pe zi pentru cateii cu varsta cuprinsa intre 6-12 saptamani si de doua ori pe zi pentru cateii cu varsta intre 12 saptamani-12 luni).

Dupa inregistarea cainilor luati de pe strada si adusi in adapost, acestia vor fi examinati de un medic veterinar. Fiecare caine trebuie sa primeasca un numar de identificare, unic.

Adapostul special amenajat trebuie sa aiba un numar suficient de custi de izolare destinate cainilor bolnavi sau raniti, animalele bolnave sau ranite vor fi izolate in custi adecvate si ingrijite corespunzator pe toata perioada cazarii. Nu se vor caza mai multi caini bolnavi in aceeasi cuscă.

Cainii vor fi fotografiati si imaginile lor vor fi publicate pe site-ul societatii de ecarisaj

Cainii capturati, care sunt identificati prin microcipare, tatuaj sau crotaliere vor fi cazati separate si se vor incepe imediat demersurile pentru identificarea stapanilor lor.

Fotografia acestor animale va fi postată in maxim 72 de ore, pe pagina web a adapostului, impreuna cu toate caracteristicile individuale ale animalului si informatiile cu privire la posibilitatile de revendicare.

Proprietarii care constată disparitia cainelui sau care sunt anunţati de operatorul serviciului pentru gestionarea cainilor fara stapan din Municipiul Timisoara, ca animalul se afla in custodia lor, au obligaţia sa se prezinte la adapost, sa revendice si sa preia cainii pe care ii detin, in maxim 7 zile de la data anuntului.

Inainte de a-si recupera animalele, proprietarii vor plati contravaloarea sumelor cheltuite de societatea de ecarisaj, pe timpul stationarii cainilor in adapost.

Cainii vor fi eutanasiati dupa 14 zile de la data in care au ajuns in adapost. Pana atunci, persoanele cu suflet mare pot sa le ia acasa, prin adoptie, sau pot alege adoptia la distanta.

Miercuri, 19 martie, timisorenii sunt invitati la o dezbatere publica privind noul regulament de gestionare al cainilor maidanezi. Dezbaterea va avea loc in sala de consiliu a Primariei, de la ora 13:30.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO